Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Xιλιάδες διαδήλωσαν στο Λονδίνο κατά του Brexit

Xιλιάδες διαδήλωσαν στο Λονδίνο κατά του Brexit

Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους του Λονδίνου για να διαμαρτυρηθούν κατά της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τέσσερις ημέρες προτού η πρωθυπουργός της χώρας Τερέζα Μέι ενεργοποιήσει την επίσημη διαδικασία του «διαζυγίου» της Βρετανίας με την ΕΕ.

Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους του Λονδίνου για να διαμαρτυρηθούν κατά της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τέσσερις ημέρες προτού η πρωθυπουργός της χώρας Τερέζα Μέι ενεργοποιήσει την επίσημη διαδικασία του «διαζυγίου» της Βρετανίας με την ΕΕ, στην οποία προσχώρησε πριν από 44 χρόνια.

Η πορεία επρόκειτο να καταλήξει μπροστά από την πλατεία του Κοινοβουλίου, την περιοχή όπου την προηγούμενη εβδομάδα ο Βρετανός Χάλιντ Μασούντ σκότωσε τέσσεις ανθρώπους προτού πέσει και ο ίδιος νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Πριν ξεκινήσουν, οι διαδηλωτές τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

Πολλοί συγκεντρωμένοι κρατούσαν σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πανό με συνθήματα όπως «Ποιο είναι το σχέδιο;» και «Σταματήστε το Brexit», καθώς κατευθύνονταν προς το Κοινοβούλιο.

Σε άλλα πλακάτ αναγραφόταν απλά το σύνθημα «Χρόνια Πολλά ΕΕ», με αφορμή τα 60ά γενέθλια της Ένωσης, που εορτάζονται στη Ρώμη.

«Με μια τόσο μικρή διαφορά, δεν μπορώ να καταλάβω πώς ο οποιοσδήποτε μπορεί να υποστηρίξει ότι αυτή ήταν η βούληση του βρετανικού λαού» είπε στο Reuters, o Τζον Ντένις, διαδηλωτής που ταξίδεψε στο Λονδίνο από το Μπρίστολ, στη δυτική Αγγλία.

Στις 29 Μαρτίου η Τερέζα Μέι θα ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, που σηματοδοτεί επίσημα την πρόθεση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ένωση.

Ένα μήνα μετά, στις 29 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής των 27 κρατών-μελών της ΕΕ για το Brexit, όπου θα καθοριστούν οι κανόνες για τις διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024