Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Σίγησε» η πλατεία Τραφάλγκαρ στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης

«Σίγησε» η πλατεία Τραφάλγκαρ στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Τραφάλγκαρ στο κέντρο του Λονδίνου για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης που διαπράχθηκε κοντά στο Κοινοβούλιο και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και άλλοι 40 να τραυματιστούν. Μία απόκοσμη ησυχία βασίλευε στην συνήθως πολύβουη πλατεία, καθώς είχε διακοπεί η κυκλοφορία γύρω από αυτήν και οι εθελοντές μοίραζαν κεριά στο πλήθος.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Τραφάλγκαρ στο κέντρο του Λονδίνου για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης που διαπράχθηκε κοντά στο Κοινοβούλιο και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και άλλοι 40 να τραυματιστούν.

Μία απόκοσμη ησυχία βασίλευε στην συνήθως πολύβουη πλατεία, καθώς είχε διακοπεί η κυκλοφορία γύρω από αυτήν και οι εθελοντές μοίραζαν κεριά στο πλήθος.

Άνθρωποι από 11 χώρες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν όταν ο 52χρονος Βρετανός Χάλιντ Μασούντ παρέσυρε με το αυτοκίνητό του τους πεζούς στη Γέφυρα του Γουεστμίνστερ και στη συνέχεια μαχαίρωσε έναν άοπλο αστυνομικό που προσπάθησε να τον εμποδίσει να μπει στο κτίριο του Κοινοβουλίου.

Ομάδα μουσουλμάνων συμμετείχε στην αγρυπνία, κρατώντας ένα πλακάτ με το σύνθημα «Αγάπη για όλους, μίσος για κανέναν».

«Τα γεγονότα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τη θρησκεία… Αυτό είναι καθαρή τρομοκρατία» είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ένας από αυτούς, ο 23χρονος φοιτητής Άλι Ράζα από το Λονδίνο.

Ο Γκάρι Χάναμ, 28 ετών, ζει στο Λονδίνο και ο σύντροφός του είναι αστυνομικός. «Πραγματικά συγκλονίστηκα χθες όταν άκουσα ότι ένας [αστυνομικός] είχε δεχτεί επίθεση και έτσι θεώρησα ότι είναι σωστό να έρθω και να δείξω την αλληλεγγύη μου» ανέφερε.

Η 26χρονη Χέλεν Πάλοτ κρατούσε ένα μπουκέτο με λουλούδια που σκόπευε να το εναποθέσει στην πλατεία. «Έχω πολλούς φίλους και συγγενείς που εργάζονται σε απόσταση πέντε λεπτών από εκεί. Θυμώνω και θλίβομαι και ήθελα να έρθω για να δείξω ότι μπορούμε ακόμη να είμαστε όλοι μαζί εδώ» είπε.

Στους συγκεντρωμένους μίλησαν η υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ρουντ και ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν. Πριν λήξει η συγκέντρωση το πλήθος τήρησε ενός λεπτού σιγή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024