Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εμμονή Ερντογάν με την Μέρκελ, «ναζιστικές πρακτικές» και «τρομοκράτες»

Εμμονή Ερντογάν με την Μέρκελ, «ναζιστικές πρακτικές» και «τρομοκράτες»

«Βράζοντας» για τη μαζική διαδήλωση Κούρδων στη Φρανκφούρτη σε αντιδιαστολή με την απαγόρευση προεκλογικών συγκεντρώσεων παρουσία υπουργών του στο γερμανικό έδαφος, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύει νέα προσωπική επίθεση στην Άνγκελα Μέρκελ επαναλαμβάνοντας τα περί «ναζιστικών πρακτικών», αλλά και τις κατηγορίες ότι είναι «πράκτορας της τρομοκρατίας» ο κρατούμενος ανταποκριτής της Die Welt. «Η μασκαράτα τελείωσε» είπε κατηγορώντας την Ευρώπη ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.

«Βράζοντας» για τη μαζική διαδήλωση Κούρδων στη Φρανκφούρτη σε αντιδιαστολή με την απαγόρευση προεκλογικών συγκεντρώσεων παρουσία υπουργών του στο γερμανικό έδαφος, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύει νέα προσωπική επίθεση στην Άνγκελα Μέρκελ επαναλαμβάνοντας τα περί «ναζιστικών πρακτικών», αλλά και τις κατηγορίες ότι είναι «πράκτορας της τρομοκρατίας» ο κρατούμενος ανταποκριτής της Die Welt.

«Η μασκαράτα τελείωσε» δήλωσε σε συγκέντρωση την Κυριακή εν όψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου, κατηγορώντας την Ευρώπη ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.

Ο Ερντογάν έχει κάνει «καραμέλα» από τις αρχές Μαρτίου τις κατηγορίες κατά της Γερμανίας περί «ναζιστικών πρακτικών», με αποτέλεσμα να προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Βερολίνου, των Βρυξελλών και του Παρισιού.Τις ίδιες κατηγορίες απηύθυνε και στην Ολλανδία η οποία εμπόδισε επίσης την επίσκεψη Τούρκων υπουργών στη χώρα.

«Όταν τους αποκαλούν ναζί, δεν τους αρέσει. Διαδηλώνουν την αλληλεγγύη τους. Ιδιαίτερα η Μέρκελ» δήλωσε την Κυριακή στην ομιλία του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά. «Όμως καταφεύγεις αυτή τη στιγμή σε ναζιστικές πρακτικές» είπε ο Ερντογάν απευθυνόμενος στην Γερμανίδα καγκελάριο.

«Ενάντια σε ποιον; Στους αδελφούς μου Τούρκους πολίτες στη Γερμανία και στους αδελφούς υπουργούς» συνέχισε αναφερόμενος στο μπλόκο στην διεξαγωγή προεκλογικής εκστρατείας στο γερμανικό έδαφος υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα που θα τον αναδείξει σε απόλυτο κυρίαρχο.

«Η μασκαράτα τελείωσε!» είπε, κατηγορώντας την Ευρώπη ότι υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η Τουρκία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι κάλεσε τον πρεσβευτή της Γερμανίας προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την πραγματοποίηση, το Σάββατο, διαδήλωσης Κούρδων στη Φρανκφούρτη στη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες κρατούσαν σημαίες του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και καλούσαν υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

Η Τουρκία κατηγορεί επί μακρόν τη Γερμανία ότι δίνει καταφύγιο σε υπέρμαχους της κουρδικής υπόθεσης. Το Βερολίνο χαρακτήρισε τις κατηγορίες αυτές παράλογες.

Παράλληλα ο Ερντογάν χαρακτήρισε και πάλι τον γερμανο-τούρκο δημοσιογράφο Ντενίζ Γιουτζέλ ότι είναι «πράκτορας της τρομοκρατίας» και «δήθεν δημοσιογράφο», κατηγορώντας τη Γερμανία ότι τον φιλοξένησε για ένα μήνα στο προξενείο στην Κωνσταντινούπολη προτού παραδοθεί έπειτα από κλήτευση της αστυνομίας.

Ο ανταποκριτής στην Τουρκία της γερμανικής εφημερίδας Die Welt παραμένει φυλακισμένος από τις αρχές Μαρτίου.

Κατά τον Ερντογάν θα δικαστεί από το «ανεξάρτητο» δικαστικό σύστημα της Τουρκίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024