Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επαναφορά της θανατικής ποινής μετά το δημοψήφισμα βλέπει ο Ερντογάν

Επαναφορά της θανατικής ποινής μετά το δημοψήφισμα βλέπει ο Ερντογάν

Ο Ερντογάν εκτίμησε ότι το Κοινοβούλιο θα εγκρίνει την επαναφορά της θανατικής ποινής μετά το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για τη διεύρυνση των εξουσιών του. Καθώς η υπογραφή του είναι απαραίτητη προκειμένου να επικυρωθεί ένα τέτοιο νομοσχέδιο, πρόσθεσε ότι θα εγκρίνει το κείμενο «χωρίς να διστάσει».

Ο Ταγίπ Ερντογάν εκτίμησε ότι το Κοινοβούλιο θα εγκρίνει την επαναφορά της θανατικής ποινής μετά το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για τη διεύρυνση των εξουσιών του.

«Οι οικογένειες των μαρτύρων, οι οικογένειες των ηρώων μας δεν πρέπει να ανησυχούν. Πιστεύω, αν θέλει ο Θεός, ότι το Κοινοβούλιο θα κάνει ό,τι πρέπει όσον αφορά τις αξιώσεις σας για τη θανατική ποινή μετά τις 16 Απριλίου» δήλωσε ο Ερντογάν, σε ομιλία που εκφώνησε στο Τσανάκαλε.

Καθώς η υπογραφή του είναι απαραίτητη προκειμένου να επικυρωθεί ένα τέτοιο νομοσχέδιο του Κοινοβουλίου, πρόσθεσε ότι θα εγκρίνει το κείμενο «χωρίς να διστάσει».

Η θανατική ποινή καταργήθηκε το 2004 στο πλαίσιο της υποψηφιότητας της Άγκυρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η επαναφορά της θα σήμαινε το τέλος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

«Το τι θα πει ο Χανς ή ο Ζορζ δεν μας ενδιαφέρει» πρόσθεσε σήμερα ο Ερντογάν, χρησιμοποιώντας δύο μικρά ονόματα όπως κάνει γενικά για να περιγράψει την Ευρώπη. «Τι θα πει ο λαός μου; Τι θα πει ο νόμος; Αυτό είναι που μας ενδιαφέρει.»

Μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου ο Τούρκος πρόεδρος έχει πει κατ’ επανάληψη ότι θα ενέκρινε την επαναφορά της θανατικής ποινής σε περίπτωση που το Κοινοβούλιο εγκρίνει νομοσχέδιο.

Είναι η πρώτη φορά που καλεί το Κοινοβούλιο να εγκρίνει την επαναφορά της θανατικής ποινής μετά το δημοψήφισμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024