Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ψυχραιμία» συνιστά η Κίνα στις ΗΠΑ για τη Βόρειο Κορέα

«Ψυχραιμία» συνιστά η Κίνα στις ΗΠΑ για τη Βόρειο Κορέα

«Ψυχραιμία» συνιστά ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Γουάνγκ Γι, στις ΗΠΑ για τις εντάσεις με τη Βόρειο Κορέα, έπειτα από τις αμερικανικές προειδοποιήσεις ότι η στρατιωτική λύση βρίσκεται στο τραπέζι των επιλογών. «Θα εργαστούμε από κοινού για να κάμψουμε την πολιτική του καθεστώτος της Βορείου Κορέας» είπε από την πλευρά του ο αμερικανός ΥΠΕΞ.

«Ψυχραιμία» συνιστά ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Γουάνγκ Γι, στις ΗΠΑ για τις εντάσεις με τη Βόρειο Κορέα, έπειτα από τις αμερικανικές προειδοποιήσεις ότι η στρατιωτική λύση βρίσκεται στο τραπέζι των επιλογών.

Ο κινέζος υπουργός είπε ότι η κατάσταση βρίσκεται σε ένα «σταυροδρόμι», αλλά δεν θα πρέπει να μετατραπεί σε διαμάχη, είπε μετά από συνομιλίες στο Πεκίνο με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον.

Ο Τίλερσον έκανε λόγο για «επικίνδυνα επίπεδα» έντασης.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είπε ότι Ηνωμένες Πολιτείες «θα εργασθούν» από κοινού με την Κίνα στην προσπάθεια να κάμψουν την πολιτική του καθεστώτος της Βορείου Κορέας.

«Θα εργασθούμε από κοινού για να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε την Πιονγκγιάνγκ να αλλάξει θέση (…) και να απομακρυνθεί από την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων» σημείωσε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Βόρειος Κορέα εργάζεται για την ανάπτυξη πυρηνικών πυραύλων που θα μπορούσαν να πλήξουν τις ΗΠΑ. Την περασμένη εβδομάδα, η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε τέσσερις βαλιστικούς πυραύλους, παραβλέποντας τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών.

Την Παρασκευή, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε την Κίνα ότι «δεν κάνει αρκετά» για να εμποδίσει την Βόρειο Κορέα.

Ο κινέζος υπουργός υπερασπίστηκε την κινεζική θέση, λέγοντας ότι όλες οι πλευρές οφείλουν να εφαρμόσουν τις κυρώσεις του ΟΗΕ κατά της Πιονγκγιάνγκ, αλλά τόνισε ότι θα πρέπει οι διάφορες πλευρές να επιδιώξουν τον διάλογο και τις διπλωματικές λύσεις.

«Ελπίζουμε ότι όλες οι πλευρές, συμπεριλαμβανομένων και των φίλων μας από τις ΗΠΑ, θα αδράξουν την ευκαιρία για ψύχραιμη και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της κατάστασης και ότι θα καταλήξουν σε μία σοφή απόφαση» είπε ο Γουάνγκ Γι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024