Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα γυρίζει ο Λευκός Οίκος για τα περί «κοριών» Ομπάμα σε Τραμπ

Τα γυρίζει ο Λευκός Οίκος για τα περί «κοριών» Ομπάμα σε Τραμπ

Μετά την κατακραυγή, ακόμα και από κορυφαία στελέχη των Ρεπουμπλικάνων, το επιτελείο Τραμπ αλλάζει τακτική στην υπόθεση της δήθεν παρακολούθησης των τηλεφώνων του νέου προέδρου από τον Ομπάμα. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, εξήγησε ότι ο Τραμπ δεν αναφερόταν συγκεκριμένα στον προκάτοχό του.

Μετά την κατακραυγή, ακόμα και από κορυφαία στελέχη των Ρεπουμπλικάνων, το επιτελείο Τραμπ αλλάζει τακτική στην υπόθεση της δήθεν παρακολούθησης των τηλεφώνων του νέου προέδρου από τον Ομπάμα.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, εξήγησε ότι ο Τραμπ δεν αναφερόταν συγκεκριμένα στον προκάτοχό του, ενώ τα όσα έγραψε σε εκείνο το Tweet, είχαν να κάνουν με «παρακολούθηση και άλλες δραστηριότητες».

Ο Λευκός Οίκος ουδέποτε έδωσε στις αρμόδιες Αρχές περισσότερα στοιχεία για την καταγγελία και το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για τη συγκέντρωση στοιχείων.

Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα από την αρμόδια Επιτροπή του Κογκρέσου. Η σχετική προθεσμία έληγε στις 20 Μαρτίου, αλλά το υπουργείο δηλώνει ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο.

Η καταγγελία αφορούσε τα τηλέφωνα στον περίφημο Πύργο του Τραμπ, προτού δηλαδή μετακομίσει επίσημα στην Ουάσινγκτον.

Η όλη υπόθεση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Τζον Μακέιν, βετεράνου του Βιετνάμ, γερουσιαστή και εκ των αξιολογότερων πολιτικών των Ρεπουμπλικάνων, ο οποίος έστρεψε τα πυρά του κατά του Τραμπ.

Αφού τον επέκρινε για τη στάση του έναντι των ΜΜΕ, τώρα του ζήτησε να αποδείξει στην πράξη τα περί υποκλοπών του Ομπάμα ή να αποσύρει τους ισχυρισμούς.

Μιλώντας στο CNN, είπε: «Έχει δύο επιλογές, είτε να αποσύρει την κατηγορία, είτε να παρουσιάσει τις αποδείξεις που δικαιούται ο αμερικανικός λαός».

Εξήγησε ότι είναι απλό να αποδειχθεί η αλήθεια με ένα τηλεφώνημα στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο Μπαράκ Ομπάμα από την πλευρά του, διά του εκπροσώπου του, είχε απορρίψει ως «απλώς ψευδείς» τους ισχυρισμούς του Τραμπ περί «προεδρικής παρακολούθησης» των τηλεφώνων του λίγο πριν την κάλπη του Νοεμβρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024