Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Ριζική ανασυγκρότηση» υπόσχεται ο Μακρόν

«Ριζική ανασυγκρότηση» υπόσχεται ο Μακρόν

«Αυτό το πρόγραμμα είναι η αντανάκλαση της πολύμηνης δουλειάς στη βάση», δήλωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία Εμμανουέλ Μακρόν, παρουσιάζοντας το προεκλογικό του πρόγραμμα.

«Αυτό το πρόγραμμα είναι η αντανάκλαση της πολύμηνης δουλειάς στη βάση», δήλωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία Εμμανουέλ Μακρόν, παρουσιάζοντας το προεκλογικό του πρόγραμμα.

«Έχει συνέπεια και είναι εξαιρετικά ευρωπαϊκό, είναι ένα συμβόλαιο με τους Γάλλους» υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Οικονομίας.

«Σε αυτή τη χώρα που είναι αδύνατο να μεταρρυθμισθεί, εμείς δεν θα επιδιώξουμε μεταρρυθμίσεις, αλλά μια εκ βάθρων ριζική ανασυγκρότηση», είπε και ανέπτυξε τις προτάσεις σε έξι βασικούς τομείς: Προτεραιότητα έχει η παιδεία και ο πολιτισμός, με στόχο την ισότητα στις ευκαιρίες, τη χειραφέτηση, την αυτονομία. Ακολουθεί η εργασία. Στο πεδίο αυτό επιδιώκει να απλοποιήσει την εργασιακή νομοθεσία, σε συνδυασμό με το οικουμενικό δίκαιο για όλους, και τη δυνατότητα επαγγελματικής δια βίου εκπαίδευσης.

Εκσυγχρονισμός και ασφάλεια

Ο εκσυγχρονισμός της οικονομίας και της κοινωνίας είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον Μακρόν και αφορά μεταξύ άλλων στην ψηφιακή τεχνολογία, την οικολογική μετάβαση και την κινητικότητα των εργαζόμενων. Μια από τις προτάσεις προβλέπει ειδικά κονδύλια για τους νέους των προαστίων προκειμένου να απεγκλωβισθούν και να αναπτύξουν πρωτοβουλίες.

Πέραν αυτών, η ασφάλεια της χώρας και η μάχη κατά της τρομοκρατίας θα ενισχυθούν, μεταξύ άλλων, με 10.000 νέες προσλήψεις αστυνομικών και μηδέν ανεκτικότητα για αδικαιολόγητη βία. Επίσης, ο νόμος για την «ηθικοποίηση» της πολιτικής ζωής θα ορίσει το πλαίσιο του επιτρεπτού για τους αιρετούς. Σε διεθνές επίπεδο τέλος, η Ευρώπη είναι στο επίκεντρο, με τη φιλοδοξία να δοθεί νέα ώθηση στους 27 μετά το Brexit, με πρωτοπόρους πάντα το γαλλο-γερμανικό δίδυμο.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι



Deutsche Welle

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024