Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο δεύτερο ταξίδι του στο Βερολίνο, ο Μακρόν θα δει τελικά την Μέρκελ

Στο δεύτερο ταξίδι του στο Βερολίνο, ο Μακρόν θα δει τελικά την Μέρκελ

Μετά την συνάντησή του με την βρετανίδα πρωθυπουργό, ο Εμανουέλ Μακρόν -ένας από τους ισχυρότερους διεκδικητές της γαλλικής προεδρίας- θα συναντηθεί τελικά με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Ο Μακρόν είχε ξαναβρεθεί στο Βερολίνο πριν το «Penelope Gate» του Φιγιόν και τότε δεν είχε συναντηθεί με την καγκελάριο. Ως ημερομηνία της συνάντησης φαίνεται πως κλείνει η 16η Μαρτίου, επαύριον των ολλανδικών εκλογών.

Μετά την συνάντησή του με την βρετανίδα πρωθυπουργό, ο Εμανουέλ Μακρόν -ένας από τους ισχυρότερους διεκδικητές της γαλλικής προεδρίας- θα συναντηθεί τελικά με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Ως ημερομηνία της συνάντησης φαίνεται πως κλείνει η 16η Μαρτίου, επαύριον των ολλανδικών εκλογών.

Ο Μακρόν είχε ξαναβρεθεί στο Βερολίνο πριν το «Penelope Gate» του Φιγιόν και τότε δεν είχε συναντηθεί με την καγκελάριο.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος θεωρείται πλέον φαβορί στις δημοσκοπήσεις να περάσει στο δεύτερο γύρο και να επικρατήσει τελικά έναντι της Λεπέν.

Η γερμανική καγκελαρία έχει επιβεβαιώσει πως πρόκειται να υπάρξει συνάντηση με τον Μακρόν πριν τις γαλλικές κάλπες και την Κυριακή αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης που επικαλείται το Reuters ανέφερε, ανώνυμα, πως ως ημερομηνία θα επιλεχθεί πιθανότατα η 16η Μαρτίου.

Πριν τις προηγούμενες γαλλικές προεδρικές εκλογές, η Μέρκελ είχε δεχθεί επικρίσεις για την άρνησή της να συναντηθεί με τον Φρανσουά Ολάντ. Αιτία φαίνεται πως ήταν η πίεση που είχε δεχθεί από τον Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος ήταν ο υποψηφίος της «πολιτικής οικογένειας» της Μέρκελ σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σε αυτήν την μάχη, ο πολιτικός «συγγενής» της Μέρκελ στο γαλλικό προεδρικό στίβο είναι ο Φρανσουά Φιγιόν, όμως -τόσο εξαιτίας του ότι το Βερολίνο φαίνεται να θεωρεί εκ των υστέρων λάθος το ότι δεν είχε συναντήσει τον προεκλογικά τον Ολάντ, με επιπτώσεις στη μετέπειτα σχέση τους, όσο και εξαιτίας της συνάντησης του Μακρόν με την βρετανίδα Τερέζα Μέι – αυτή τη φορά αυτό δεν θα αποτελέσει εμπόδιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024