Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Γκορμπατσόφ πουλάει τη βίλα του στις Βαυαρικές Άλπεις έναντι 7 εκατ. ευρώ

Ο Γκορμπατσόφ πουλάει τη βίλα του στις Βαυαρικές Άλπεις έναντι 7 εκατ. ευρώ

Ο πρώτος και τελευταίος πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης Μ.Γκορμπατσόφ αποφάσισε να πουλήσει τη βίλα που διαθέτει κοντά στην λίμνη Τέγκερνζεε, στις Βαυαρικές Άλπεις, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο. Η αξία της τριώροφης βίλας των 600 τ.μ και των 17 δωματίων, που είχε αγοράσει η κόρη του Γκορμπατσόφ φθάνει τα 7 εκατομμύρια ευρώ. Ως υποψήφιος αγοραστής φέρεται ο ρώσος μεγιστάνας Αλισέρ Ουσμάνοφ.

Ο πρώτος και τελευταίος πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ αποφάσισε να πουλήσει τη βίλα που διαθέτει κοντά στην λίμνη Τέγκερνζεε, στις Βαυαρικές Άλπεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung που αναμεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Η αξία της βίλας φθάνει, σύμφωνα με τις πληροφορίες του τοπικού Τύπου, τα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Η οικογένεια Γκορμπατσόφ είχε αγοράσει την βίλα Hubertus-Schlossl που βρίσκεται στην τοποθεσία Όμπεραχ της κοινότητας Ρόταχ- Έγκερν (στο Ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βαυαρίας) πριν από δέκα χρόνια. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Tegernseerstimme, το 2006 το τριώροφο οίκημα, κατασκευής 1908, που διαθέτει 17 δωμάτια, το είχε αγοράσει η Ιρίνα Βιργκάνσκαγια, που είναι και η μοναδική κόρη του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Ο ίδιος ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung, είχε επισκεφτεί πριν από τρία χρόνια την βίλα μαζί με την κόρη του και τα εγγόνια του, ενώ αυτή την στιγμή στην βίλα δεν μένει κανένα μέλος της οικογενείας Γκορμπτατσόφ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα ο δήμαρχος της μικρής πόλης Όμπεραχ, ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ζούσε στο σπίτι αυτό κυρίως μόνος του, ενώ τα τελευταία χρόνια σπανίως επισκέπτονταν την Βαυαρία. Όποτε όμως την επισκέπτονταν, οι κάτοικοι της μικρής αυτής πόλης τον συναντούσαν συχνά στους δρόμους και τα εστιατόρια της.

Η συνολική έκταση του οικοπέδου, μέσα στο οποίο βρίσκεται η βίλα των 600 τετραγωνικών μέτρων, είναι συνολικά 2,6 στρέμματα.

Ο τοπικός Τύπος αναφέρει ότι η αξία της βίλας ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ και πως υποψήφιος αγοραστής της είναι ο ρώσος μεγιστάνας Αλισέρ Ουσμάνοφ ο οποίος ήδη διαθέτει κάποια ακίνητα στις όχθες της λίμνης Τέγκερενζεε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024