Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάχη μεταξύ CDU και SPD στα γκάλοπ, παγιώνονται στο ίδιο επίπεδο

Μάχη μεταξύ CDU και SPD στα γκάλοπ, παγιώνονται στο ίδιο επίπεδο

Επτά μήνες πριν τις γερμανικές εκλογές, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ και τους Σοσιαλδημοκράτες υπό τον Σουλτς να βρίσκονται ουσιαστικά στα ίδια επίπεδα και να εναλλάσσονται στην πρώτη θέση. Νέα δημοσκόπηση δείχνει αυτή τη φορά το στρατόπεδο της Μέρκελ να περνάει, για μία μονάδα, μπροστά, αλλά το βέβαιο είναι ότι -τουλάχιστον προς το παρόν- οι Σοσιαλδημοκράτες αυτή τη φορά (σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκλογές) δεν πηγαίνουν στην κάλπη ως «βέβαιοι χαμένοι».

Επτά μήνες πριν τις γερμανικές εκλογές, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ (CDU) και τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) υπό τον Σουλτς να βρίσκονται ουσιαστικά στα ίδια επίπεδα και να εναλλάσσονται στην πρώτη θέση.

Νέα δημοσκόπηση δείχνει αυτή τη φορά το στρατόπεδο της Μέρκελ να περνάει, για μία μονάδα, μπροστά, αλλά το βέβαιο είναι ότι -τουλάχιστον προς το παρόν- οι Σοσιαλδημοκράτες αυτή τη φορά (σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκλογές) δεν πηγαίνουν στην κάλπη ως «βέβαιοι χαμένοι».

Δημοσκόπηση του INSA που διενεργήθηκε μεταξύ 17 και 20 Φεβρουαρίου εμφανίζει τα CDU/CSU στο 31,5% στις εκλογές, με ενίσχυση 1,5 μονάδας.

Το SPD εμφανίζεται στο 30%, χάνοντας την πρώτη θέση που είχε σε προηγούμενη δημοσκόπηση του ίδιου ινστιτούτου.

Την Κυριακή, δημοσκόπηση του ινστιτούτου Emnid είχε δείξει το SPD να προηγείται των CDU/CSU για πρώτη φορά από το 2006, στηριζόμενο στην υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς για την καγκελαρία, που θέλει να οδηγήσει το κόμμα του αριστερά για να νικήσει τη Μέρκελ στις εκλογές.

Μετά την επιλογή του Σουλτς, οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν κάνει σε όλες τις δημοσκοπήσεις άλμα περίπου 12 μονάδων, καλύπτοντας έτσι την απόσταση που τους χώριζε από τη Μέρκελ τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, η έρευνα του INSA καταγράφει επίσης οριακή αποδυνάμωση και των δύο αριστερών δυνάμεων που ενδεχομένως θα λειτουργούσαν ως εταίροι του SPD – η Linke χάνει μισή μονάδα ευρισκόμενη στο 9,5%, ενώ οι Πράσινοι βρίσκονται στο 6,5%, επίσης μισή μονάδα χαμηλότερα.

Οι Φιλελεύθεροι του FDP (κατά κανόνα, «προτιμώμενοι σύμμαχοι» του στρατοπέδου των Χριστιανοδμοκρατών) εμφανίζονται οριακά ενισχυμένοι, επίσης κατά μισή μονάδα, στο 5,5% (όριο εισόδου στην Μπούντεσταγκ είναι το 5%).

Το λαϊκιστικό, ξενοφοβικό AfD εμφανίζεται στο 11%, καταγράφοντας υποχώρηση μίας μονάδας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024