Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σχέση στη βάση του «πραγματισμού» θέλει η Ρωσία με ΗΠΑ, μύδροι κατά ΝΑΤΟ

Σχέση στη βάση του «πραγματισμού» θέλει η Ρωσία με ΗΠΑ, μύδροι κατά ΝΑΤΟ

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε πως η Μόσχα επιθυμεί σχέσεις στη βάση του «πραγματισμού» με τις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας επίσης «ψυχροπολεμικό θεσμό» το ΝΑΤΟ και κατηγορώντας το πως με την επέκτασή του έφερε «ένταση άνευ προηγουμένου» στην Ευρώπη. Ο Λαβρόφ αρνήθηκε πως η Ρωσία επιδιώκει να ανατρέψει την παγκόσμια τάξη ελευθερίας, απορρίπτοντας επίσης για άλλη μία φορά τις κατηγορίες για το χάκινγκ στο αμερικανικό Δημοκρατικό Κόμμα.

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε πως η Μόσχα επιθυμεί σχέσεις στη βάση του «πραγματισμού» με τις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας επίσης «ψυχροπολεμικό θεσμός» το ΝΑΤΟ και κατηγορώντας το πως με την επέκτασή του έφερε «ένταση άνευ προηγουμένου» στην Ευρώπη.

Ο Λαβρόφ αρνήθηκε πως η Ρωσία επιδιώκει να ανατρέψει την παγκόσμια τάξη ελευθερίας, απορρίπτοντας επίσης για άλλη μία φορά τις κατηγορίες για το χάκινγκ στο αμερικανικό Δημοκρατικό Κόμμα.

Μιλώντας το Σάββατο στο συνέδριο Ασφαλείας του Μονάχου, ο Λαβρόφ χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ «θεσμό του Ψυχρού Πολέμου, και στην σκέψη και στην καρδιά» και το κατηγόρησε πως η επέκτασή του στην ανατολική Ευρώπη ήταν που έφερε «άνευ προηγουμένου ένταση» στη Γηραιά Ήπειρο.

«Η τάξη πραγμάτων μετά τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου έχει τελειώσει» είπε ο ρώσος ΥΠΕΞ, προτείνοντας «ως νέα τάξη πραγμάτων την μετά-δυτική τάξη».

Έπειτα ωστόσο από αυτές τις επικρίσεις, ο Λαβρόφ σημείωσε τα κοινά μεταξύ ΗΠΑ, Ευρώπης και Ρωσίας και ανέφερε πως η συνεργασία «θα μπορούσε να επεκταθεί ευρύτατα». «Είμαστε έτοιμοι, αν είναι και οι ΗΠΑ έτοιμες» είπε ο Λαβρόφ.

Όσον αφορά την ουκρανική κρίση, απέρριψε τις κατηγορίες που είχε διατυπώσει την προηγούμενη ημέρα ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο και κάλεσε το Κίεβο να τηρήσει τις δεσμεύσεις της συμφωνίας του Μινσκ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024