Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ: «Παρέλαβα χάος», Τύπος «ανέντιμος» και νέο διάταγμα

Τραμπ: «Παρέλαβα χάος», Τύπος «ανέντιμος» και νέο διάταγμα

«Υστερία» κατά των μέσων ενημέρωσης από τον Ντόναλντ Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου κατά την οποία ανακοίνωσε το όνομα του Αλεξάντερ Ακόστα για το υπουργείο Εργασίας. «Κληρονόμησα μία χαοτική κατάσταση» υποστήριξε και καταφέρθηκε με δριμύτητα εναντίον του «ανέντιμου» Τύπου που δεν του δίνει τα... εύσημα που αξίζει. Τα μίντια «λένε ψέματα» και οι αναφορές περί σχέσεων με τη Ρωσία είναι «ψευδείς» και «ζημιώνουν» τη διμερή προσέγγιση, είπε ενώπιον των ίδιων των δημοσιογράφων. Και παράλληλα εξήγγειλε ότι θα φέρει νέο διάταγμα για τη μετανάστευση...

«Υστερία» κατά των μέσων ενημέρωσης από τον Ντόναλντ Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου κατά την οποία ανακοίνωσε το όνομα του Αλεξάντερ Ακόστα για το υπουργείο Εργασίας. «Κληρονόμησα μία χαοτική κατάσταση» στις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο υποστήριξε και καταφέρθηκε με δριμύτητα εναντίον του «ανέντιμου» Τύπου που δεν του δίνει τα εύσημα που αξίζει. Τα μίντια «λένε ψέματα» και οι αναφορές περί σχέσεων με τη Ρωσία είναι «ψευδείς» και «ζημιώνουν» τη διμερή προσέγγιση, είπε ενώπιον των ίδιων των δημοσιογράφων.

Εξήγγειλε δε ότι θα επανέλθει την επόμενη εβδομάδα με νέο διάταγμα για τη μετανάστευση… «Πρόκειται για εκδώσουμε ένα νέο διάταγμα την επόμενη εβδομάδα που θα προστατεύει πλήρως την χώρα μας» δήλωσε.

«Για να είμαι ειλικρινής, κληρονόμησα μια χαοτική κατάσταση. Πρόκειται για το χάος» είπε στη συνέντευξη Τύπου, κάνοντας λόγο για θέσεις εργασίας που «χάθηκαν από την χώρα μας», στο «Μεξικό και αλλού» και την «καταστροφή» στη Μέση Ανατολή, υπεραμυνόμενος του χαοτικού απολογισμού της διακυβέρνησής του μόλις έναν μήνα αφότου ανέλαβε καθήκοντα.

Επιπλέον, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους υποσχέθηκε σήμερα ότι θα παρουσιάσει ένα νέο διάταγμα για τη μετανάστευση «την επόμενη εβδομάδα».

Ενώπιον των δημοσιογράφων που είχαν προσέλθει για να καλύψουν την πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μόνος στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ τόνισε ότι μιλά «απευθείας» στους Αμερικανούς –«Πολλοί δημοσιογράφοι δεν σας λένε την αλήθεια».

«Ο Τύπος έχει γίνει τόσο ανέντιμος που εάν δεν μιλήσουμε για αυτό, δεν θα προσφέρουμε καλές υπηρεσίες στον αμερικανικό λαό. Το επίπεδο της ατιμίας [των ΜΜΕ] είναι εκτός ελέγχου» υποστήριξε.

Την ίδια ώρα, διέψευσε τις πληροφορίες σχετικά με τις συνεχείς επαφές τον περασμένο χρόνο μεταξύ της ομάδας εκστρατείας του και των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, όπως επίσης τις συζητήσεις μεταξύ του πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας Μάικλ Φλιν του και Ρώσου διπλωμάτη στις ΗΠΑ.

«Πρόκειται για ψευδείς πληροφορίες» κατήγγειλε ο Τραμπ.

«Μπορείτε να λέτε ό,τι θέλετε για τη Ρωσία, είναι ψευδείς οι πληροφορίες, κατασκευασμένες προκειμένου να ανταμειφθούν οι Δημοκρατικοί για την ήττα που υπέστησαν και ο Τύπος που παίζει το παιχνίδι» συμπλήρωσε, υπερασπιζόμενος τους πρώην συμβούλους του.

Επιπλέον ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να εξετάσει το ζήτημα των «εγκληματικών διαρροών», που οδήγησαν στην παραίτηση του συμβούλου του για θέματα εθνικής ασφαλείας, Μάικλ Φλιν.

Αυτές οι διαρροές «αποτελούν έργο προσώπων εντός των υπηρεσιών και πιστεύω ότι θα δείτε πως αυτό θα σταματήσει καθώς τώρα οι δικοί μας άνθρωποι έχουν αναλάβει καθήκοντα» υπογράμμισε ο Τραμπ.

Ο Αλεξάντερ Ακόστα στο υπουργείο Εργασίας

Στη συνέντευξη Τύπου ο Τραμπ ονόμασε υπουργό Εργασίας τον Αλεξάντερ Ακόστα, πρώην μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εργασιακών Σχέσεων, που θα γίνει -εάν ο διορισμός του εγκριθεί- το πρώτο μέλος της κυβέρνησης Τραμπ με λατινοαμερικάνικη καταγωγή.

Η ανακοίνωση ήλθε μία ημέρα αφού ο Άντριου Πάζντερ απέσυρε την υποψηφιότητά του για τον θώκο. Ο διορισμός που ήθελε να κάνει ο Τραμπ αρχικά κατέστη αδύνατος μετά τις αποκαλύψεις για την προσωπική ζωή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου μιας αλυσίδας φαστ-φουντ.

Ο Ακόστα «έχει πτυχίο από τη νομική σχολή του Χάρβαρντ. Σούπερ φοιτητής […] Είχε μια θαυμάσια καριέρα. Μόλις συζητήσαμε και θεωρώ ότι θα είναι ένας φοβερός υπουργός Εργασίας» ανέφερε.

Ο Ακόστα, γεννημένος το 1966 στο Μαϊάμι, είναι σήμερα πρύτανης της σχολής νομικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Φλόριντα.

Είναι επίσης πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Century Bank, ενός τραπεζικού ιδρύματος που εδρεύει στη Φλόριντα και προσφέρει δάνεια ιδίως σε μέλη της κοινότητας των ισπανόφωνων. Το Hispanic Business Magazine τον έχει συμπεριλάβει δύο φορές στον κατάλογο των 50 προσώπων λατινοαμερικάνικης καταγωγής με «τη μεγαλύτερη επιρροή» στις ΗΠΑ.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Miami Herald, ο Ακόστα είναι ο μοναχογιός οικογένειας μεταναστών από την Κούβα.

Είχε υπηρετήσει επί των ημερών του Τζορτζ Ου.Μπους στο αξίωμα του υφυπουργού Δικαιοσύνης αρμόδιου για τα αστικά και πολιτικά δικαιώματα, όταν είχε την ευθύνη για ζητήματα που αφορούν τις φυλετικές σχέσεις και τη θρησκεία στις ΗΠΑ. Χρημάτισε επίσης εισαγγελέας στη Φλόριντα και με αυτή την ιδιότητα συμμετείχε στις έρευνες σε βάρος του λομπίστα Τζακ Αμπράμοφ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024