Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσικά αεροσκάφη σκότωσαν τρεις τούρκους στρατιώτες στη Συρία

Ρωσικά αεροσκάφη σκότωσαν τρεις τούρκους στρατιώτες στη Συρία

Τρεις τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν «κατά λάθος» σε ρωσικά πλήγματα στη Συρία και άλλοι 11 τραυματίστηκαν, στη διάρκεια επιχείρησης κατά του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τουρκικός στρατός. Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε στον Ερντογάν ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, «κατηγορώντας» για το περιστατικό τον κακό συντονισμό μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας.

Τρεις τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν «κατά λάθος» σε ρωσικά πλήγματα στη Συρία και άλλοι 11 τραυματίστηκαν, στη διάρκεια επιχείρησης κατά του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τουρκικός στρατός.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε τηλεφωνικά με τον τούρκο ομόλογό του και εξέφρασε τη θλίψη του για το περιστατικό, ανέφερε ο τουρκικός στρατός τονίζοντας ότι οι δύο πλευρές έχουν ξεκινήσει έρευνες για το συμβάν.

Τα ρωσικά πλήγματα σημειώθηκαν κοντά στην πόλη Αλ Μπαμπ στη βόρεια Συρία.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο το Κρεμλίνο, ανέφερε ότι για το περιστατικό ευθύνεται ο κακός συντονισμός μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας.

Στη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξης οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να εντείνουν τον συντονισμό τους σε στρατιωτικό επίπεδο στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, γνωστοποίησε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.

Δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης με την στήριξη της Άγκυρας εξαπέλυσαν ευρεία επιχείρηση εντός της πόλης σήμερα, μία ημέρα αφότου κατάφεραν να σπάσουν την άμυνα του Ισλαμικού Κράτους στο προπύργιό του στην επαρχία του Χαλεπιού.

Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι Πούτιν και Ερντογάν συμφώνησαν επιπλέον στο να προσπαθήσουν με συγκεκριμένες ενέργειες να δώσουν ώθηση στις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Αστάνα και την Γενεύη, ενώ συζήτησαν και σχετικά με τις προετοιμασίες που πρέπει να γίνουν για τη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών στη Ρωσία τον Μάρτιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024