Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζητώντας ξεπάγωμα του διατάγματος, ο Τραμπ συνεχίζει τα πυρά στους δικαστές

Ζητώντας ξεπάγωμα του διατάγματος, ο Τραμπ συνεχίζει τα πυρά στους δικαστές

Αφού απορρίφθηκε το αίτημα της αμερικανικής κυβέρνησης να επανέλθει προσωρινά σε ισχύ το διάταγμα Τραμπ για μπλόκο, ο πρόεδρος προχωρά -μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση- σε οδηγία να περνούν «από κόσκινο» όσοι θέλουν να μπουν στις ΗΠΑ. Παράλληλα, δεν παραλείπει να συνεχίσει τις επίθεση στους δικαστές, καθιστώντας το «σύστημα των δικαστηρίων» υπεύθυνο για ό,τι γίνει...

Αφού απορρίφθηκε το αίτημα της αμερικανικής κυβέρνησης να επανέλθει προσωρινά σε ισχύ το διάταγμα Τραμπ για μπλόκο, ο πρόεδρος προχωρά -μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση- σε οδηγία να περνούν «από κόσκινο» όσοι θέλουν να μπουν στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, δεν παραλείπει να συνεχίσει τις επίθεση στους δικαστές, καθιστώντας το «σύστημα των δικαστηρίων» υπεύθυνο για ό,τι γίνει…

H υπόθεση έχει ανοίξει τη μάχη μεταξύ δικαστικής και εκτελεστικής εξουσίας, με το διάταγμα που για τρεις μήνες απαγόρευε την είσοδο σε υπηκόους επτά χωρών να γίνεται πρώτη μεγάλη δοκιμασία του πώς πρόκειται να πολιτευτεί ο Τραμπ.

Πέραν της σύγκρουσης με τη Δικαιοσύνη, το διάταγμα έχει βγάλει στους δρόμους αντιτιθέμενους στον Τραμπ με συνθήματα που, συνεχίζοντας εκείνα της πορείας στην Ουάσινγκτον μία ημέρα με την ορκωμοσία του, έχουν αρχίσει να σχηματίζουν ένα μέτωπο αντι-Τραμπ.

Παράλληλα ωστόσο, μικρότερες συγκεντρώσεις υποστηρικτών του Τραμπ έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους.

Όσο η έφεση που υπέβαλε η κυβέρνηση εναντίον της αναστολής του μπλόκου παραμένει υπό εξέταση (ενώ την Κυριακή το δικαστήριο αρχικά αρνήθηκε το αίτημά της για «προσωρινή» επαναφορά), ο Τραμπ ανέφερε πως έδωσε διαταγή για σκληρότερους ελέγχους (μέχρι, όπως ελπίζει, να αποκατασταθεί, το διάταγμα).

«Έδωσα οδηγία στην Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας να ελέγχει ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ όποιον μπαίνει στη χώρα» έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

Συνέχισε δε την επίθεση εναντίον των δικαστών που δεν δέχθηκαν την αποκατάσταση του διατάγματος (αρχικά, υπενθυμίζεται, είχε χαρακτηρίσει «αποκαλούμενο δικαστή» εκείνον που ακύρωσε το διάταγμά του). «Απλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας δικαστής μπορεί να βάζει σε τέτοιο κίνδυνο τη χώρα μας» συνέχισε το βράδυ της Κυριακής.

«Αν συμβεί κάτι, να ρίξετε σε αυτόν την ευθύνη και στο δικαστικό σύστημα» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τον δικαστή Τζέιμς Ρόμπαρτ. «Κόσμος αλωνίζει. Κακό!» έγραψε, ενώ σε άλλο tweet του έγραψε πως «τα δικαστήρια κάνουν τη δουλειά πολύ δύσκολη».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024