Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πού πάει η χώρα μας;» ρωτά ο Τραμπ, εφεσιβάλλοντας το πάγωμα του μπλόκου

«Πού πάει η χώρα μας;» ρωτά ο Τραμπ, εφεσιβάλλοντας το πάγωμα του μπλόκου

Έφεση άσκησε η αμερικανική κυβέρνηση στην απόφαση του, κατά τον Τραμπ, «αποκαλούμενου» δικαστή που ανέστειλε το διάταγμα για μπλόκο σε υπηκόους επτά χωρών. Έχοντας προηγουμένως επιτεθεί με πρωτόγνωρα μη θεσμικό τρόπο στον δικαστή, ο Τραμπ ανακοίνωσε πως «θα νικήσουμε για το καλό της χώρας» και αναρωτήθηκε «πού πηγαίνει η χώρα μας όταν ένας δικαστής μπορεί να σταματήσει απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ»...

Έφεση άσκησε η αμερικανική κυβέρνηση στην απόφαση του, κατά τον Τραμπ, «αποκαλούμενου» δικαστή που ανέστειλε το διάταγμα για μπλόκο σε υπηκόους επτά χωρών.

Έχοντας προηγουμένως επιτεθεί με πρωτόγνωρα μη θεσμικό τρόπο στον δικαστή, ο Τραμπ ανακοίνωσε πως «θα νικήσουμε για το καλό της χώρας» και αναρωτήθηκε «πού πηγαίνει η χώρα μας όταν ένας δικαστής μπορεί να σταματήσει απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ»…

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε αργά το βράδυ του Σαββάτου (ώρα Ουάσινγκτον) προσφυγή ώστε για να επιστρέψει σε ισχύ το επίμαχο διάταγμα. Την ίδια στιγμή, ταξιδιώτες κάνουν αγώνα δρόμου για να προλάβουν να μπουν στη χώρα όσο εξακολουθεί να ισχύει η άρση των απαγορεύσεων.

«Πού πηγαίνει η χώρα μας όταν ένας δικαστής πμορεί να σταματήσει ταξιωδιωτική απαγόρευση της Εθνικής Ασφαλείας και ο καθένας, ακόμη και με κακές προθέσεις, μπορεί να έρθει στις ΗΠΑ;» έγραψε ο Τραμπ στο twitter μετά την κατάθεση της προσφυγής εναντίον της δικαστικής απόφασης που ανέστειλε το διάταγμά του.

Συνέχισε με «ομοβροντιά» άλλων τριών μηνυμάτων για τους δικαστικούς λειτουργούς, μιλώντας για «γελοία» και «φριχτή απόφαση» που «ανοίγει τη χώρα σε πιθανούς τρομοκράτες» και λέγοντας πως «οι κακοί άνθρωποι είναι πολύ ευχαριστημένοι».

Η προσφυγή του υπουργείου Δικαιοσύνης οδεύει σε επιτροπή τριών δικαστών που θεωρητικά μπορεί ανά πάσα στιγμή να θέσει και πάλι σε ισχύ το προεδρικό διάταγμα ή να το αναστείλει εν αναμονή πλήρους εξέτασης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία του Ολυμπιακού

Λίγο πριν την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής, ο Ολυμπιακός ζει την μεγαλύτερη βραδιά της ιστορίας του με την πρόκριση στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024