Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Λευκός Οίκος του Τραμπ: Ανύπαρκτη σφαγή και... λάθη γίνονται

Ο Λευκός Οίκος του Τραμπ: Ανύπαρκτη σφαγή και… λάθη γίνονται

Πρώτα «εναλλακτικά γεγονότα», τώρα μία ανύπαρκτη «σφαγή» για τη στοχοποίηση προσφύγων και... εξύμνηση του αντιμεταναστευτικού διατάγματος. Η επικίνδυνη Κελιάν Κόνγουεϊ, πρωταγωνίστρια μαζί με τον ακροδεξιό, υποστηρικτή της ανωτερότητας της λευκής φυλής Στιβ Μπάνον, στη σκοτεινή εποχή στην οποία οδηγεί τις ΗΠΑ ο Τραμπ...

Πρώτα «εναλλακτικά γεγονότα», τώρα μία ανύπαρκτη «σφαγή» για τη στοχοποίηση προσφύγων και… εξύμνηση του αντιμεταναστευτικού διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ. Η επικίνδυνη Κελιάν Κόνγουεϊ, πρωταγωνίστρια μαζί με τον ακροδεξιό, υποστηρικτή της ανωτερότητας της λευκής φυλής Στιβ Μπάνον, στη σκοτεινή εποχή στην οποία οδηγεί τις ΗΠΑ ο Τραμπ, επικαλέστηκε δημόσια μία «σφαγή» -που δεν διαπράχθηκε ποτέ- από Ιρακινούς πρόσφυγες για να δικαιολογήσει το διάταγμα-όνειδος. Και το μόνο που είχε κυνικά να δηλώσει μετά το σάλο που ξέσπασε ήταν «λάθη γίνονται»…

Μια «σφαγή» που όμως δεν διαπράχθηκε ποτέ επικαλέστηκε η Κελιάν Κόνγουεϊ, η στενή σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να υπερασπιστεί, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε, το αντιμεταναστευτικό διάταγμα που υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος την περασμένη εβδομάδα.

Η Κόνγουεϊ, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ και σήμερα στενή του σύμβουλος στον Λευκό Οίκο, είχε εισάγει προ ημερών τον όρο… «εναλλακτικά γεγονότα» αναφερόμενη στην αντιπαράθεση για τον αριθμό των ανθρώπων που παρακολούθησαν την ορκωμοσία του Τραμπ -εν μέσω του πολέμου που έχει κηρύξει ο μεγιστάνας απέναντι στα μέσα ενημέρωσης.

Προχωρώντας παραπέρα, η Κόνγουεϊ έφτασε στο σημείο να επικαλείται πλέον ανύπαρκτα γεγονότα σε μία Αμερική που βράζει μετά το διάταγμα-έκτρωμα Τραμπ.

«Βάζω στοίχημα ότι για πρώτη φορά οι άνθρωποι ακούν ότι ο πρόεδρος Ομπάμα είχε αναστείλει για έξι μήνες το πρόγραμμα για τους Ιρακινούς πρόσφυγες, αφού δύο Ιρακινοί που είχαν μπει στη χώρα ριζοσπαστικοποιήθηκαν και έγιναν οι εγκέφαλοι της σφαγής του Μπόουλινγκ Γκριν. Αυτό δεν το κάλυψαν» τα μέσα ενημέρωσης, είπε σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC το βράδυ της Πέμπτης.

Υποστήριξε, δε, ότι το διάταγμα του Τραμπ είναι ίδιο με ένα μέτρο που είχε λάβει ο Μπαράκ Ομπάμα.

Μόνο που δεν υπήρξε ποτέ κάποια σφαγή στο Μπόουλινγκ Γκριν, μια ήσυχη κωμόπολη του Κεντάκι.

Στην πραγματικότητα, τον Μάιο του 2011 δύο Ιρακινοί, ο Μοχάναντ Σαρίφ Χαμάντι και ο Ουάντ Ραμαντάν Αλουάν, συνελήφθησαν στο Μπόουλινγκ Γκριν του Κεντάκι επειδή προσπάθησαν να στείλουν χρήματα και όπλα στην Αλ Κάιντα του Ιράκ. Παραδέχτηκαν επίσης ότι όταν βρίσκονταν στην πατρίδα τους είχαν επιτεθεί σε Αμερικανούς στρατιώτες με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Καταδικάστηκαν σε ισόβια ο Χαμάντι και σε κάθειρξη 40 ετών ο Αλουάν.

Την εποχή εκείνη ο πρόεδρος Ομπάμα διέταξε να ενισχυθούν οι έλεγχοι στους Ιρακινούς πρόσφυγες, αλλά δεν διέκοψε το πρόγραμμα υποδοχής τους, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post.

Αργότερα, η Κόνγουεϊ προσπάθησε να υπερασπιστεί και πάλι την άποψή της αναρτώντας στο Twitter σύνδεσμο για ένα ρεπορτάζ του 2013 που αφορούσε τους δύο Ιρακινούς του Μπόουλινγκ Γκριν και ισχυρίστηκε ότι ενδέχεται να επιτράπηκε η είσοδος στις ΗΠΑ σε δεκάδες τρομοκράτες.

Τελικά μετά τη θύελλα επικρίσεων που δέχθηκε για τη… «σφαγή» στο Κεντάκι η ίδια «διόρθωσε» τους ισχυρισμούς της κάνοντας λόγο για ένα «απλό λάθος».

«Τα απλά λάθη αφθονούν» έγραψε στο Twitter.

Η Κόνγουεϊ… διευκρίνισε επίσης ότι ήθελε να πει «τρομοκράτες του Μπόουλινγκ Γκριν» και επιτέθηκε σε έναν δημοσιογράφο που της άσκησε κριτική επειδή «δεν την ρώτησε τι εννοούσε» και υποστηρίζοντας ότι αυτό «δεν είναι σωστό, δεν είναι δημοσιογραφία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024