Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: 22χρονη εγκλωβισμένη στο ξενοδοχείο έτρωγε χιόνι για να επιβιώσει

Ιταλία: 22χρονη εγκλωβισμένη στο ξενοδοχείο έτρωγε χιόνι για να επιβιώσει

Την 58 ωρών Οδύσσειά της περιγράφει μία από τις γυναίκες που επέζησαν της χιονοστιβάδας που έπληξε το ξενοδοχείο Rigopiano στην κεντρική Ιταλία. Η 22χρονη Τζόρτζια Γκαλάσι λέει ότι έτρωγε πάγο και χιόνι, προκειμένου να επιβιώσει, μέχρι να την εντοπίσουν και να την απεγκλωβίσουν τα σωστικά συνεργεία.

Την 58 ωρών Οδύσσειά της περιγράφει μία από τις γυναίκες που επέζησαν της χιονοστιβάδας που έπληξε το ξενοδοχείο Rigopiano στην κεντρική Ιταλία.

Η 22χρονη Τζόρτζια Γκαλάσι λέει ότι έτρωγε πάγο και χιόνι, προκειμένου να επιβιώσει, μέχρι να την εντοπίσουν και να την απεγκλωβίσουν τα σωστικά συνεργεία.

Η νεαρή κοπέλα είναι ένα από τα εννέα άτομα που οι ιταλικές Αρχές ανέσυραν από το ξενοδοχείο που θάφτηκε στο χιόνι.

Οι διασώστες ελπίζουν να βρουν και άλλους επιζώντες. Άλλη μία σορός εντοπίστηκε τις τελευταίες ώρες, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε έξι. Συνολικά, 23 άτομα αγνοούνται.

Στην λίστα των αγνοουμένων προστέθηκε και ένας εργαζόμενος του ξενοδοχείου, με καταγωγή από την Αφρική. Παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες των διασωστών, το τελευταίο 24ωρο δεν ήταν εφικτό να εντοπισθούν και να ανασυρθούν άλλοι επιζώντες.

Αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η χιονοστιβάδα -που ζύγιζε περίπου 120.000 τόνους (αντίστοιχο με το βάρος 4.000 φορτηγών γεμάτων εμπορεύματα- έπληξε το ξενοδοχείο με ταχύτητα 100 χλμ./ώρα.

Οι πιθανότητες, με την πάροδο των ωρών, διαρκώς μειώνονται, αλλά ο επικεφαλής των σωστικών συνεργείων των πυροσβεστών, Λούκα Βέρνα, θεωρεί πως οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες δεν έχουν ακόμη σβήσει εντελώς, διότι πολλοί εσωτερικοί χώροι του ξενοδοχείου δεν έχουν καταρρεύσει και μέσα σε αυτούς θα μπορούσαν να έχουν βρει καταφύγιο κάποιοι από τους αγνοούμενους.

Προειδοποιήσεις για ρήγμα

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Μεγάλων Κινδύνων της Ιταλίας, Σέρτζιο Μπερτολούτσι, σε συνέντευξή του στην δημόσια τηλεόραση της Rai τόνισε ότι «πάνω από το σημείο ρήγματος που έχει επανενεργοποιηθεί, στο Καμποτόστο της κεντρικής Ιταλίας, βρίσκεται μεγάλο φράγμα», προσθέτοντας ότι σε περίπτωση νέων δονήσεων, πρέπει να ειδοποιηθούν άμεσα οι κάτοικοι της γύρω περιοχής.

Ο κίνδυνος, ουσιαστικά, είναι ότι όλες οι κατοικημένες περιοχές οι οποίες βρίσκονται δίπλα και κάτω από το φράγμα, αν σημειωθεί μεγάλος σεισμός, μπορεί να υποστούν ανυπολόγιστες ζημιές εξαιτίας της υψηλότατης ταχύτητας, του μένους των υδάτων.

«Αν διαπιστωθεί η αύξηση του κινδύνου, πρέπει να πληροφορηθεί άμεσα και με διαφάνεια ο πληθυσμός της περιοχής», είπε χαρακτηριστικά ο Μπερτολούτσι, εννοώντας ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην απομάκρυνση των κατοίκων.

Παράλληλα, η Επιτροπή Μεγάλων Κινδύνων της Ιταλίας σε ανακοινωθέν της αναφέρει ότι υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν, στην κεντρική Ιταλία, νέες σεισμικές δονήσεις, το μέγεθος των οποίων θα μπορούσε να φτάσει και μέχρι τους επτά βαθμούς. Σύμφωνα με την επιτροπή, πρέπει να τεθεί υπό διαρκή παρακολούθηση η κατάσταση των σχολικών και δημοσίων κτηρίων, όπως και των φραγμάτων. Από τις 18 Ιανουαρίου μέχρι και σήμερα, κάθε εικοσιτετράωρο καταγράφονται, συνολικά, πάνω από πεντακόσιες δονήσεις στην κεντρική Ιταλία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024