Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μογκερίνι: Όχι σε εμπορική συμφωνία Βρετανίας - ΗΠΑ πριν το Brexit

Μογκερίνι: Όχι σε εμπορική συμφωνία Βρετανίας – ΗΠΑ πριν το Brexit

Η Φεντερίκα Μογκερίνι, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, προειδοποίησε τη Δευτέρα τη Βρετανία ότι δεν μπορεί να διαπραγματευθεί μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ πριν ολοκληρωθεί η αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Φεντερίκα Μογκερίνι, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, προειδοποίησε τη Δευτέρα τη Βρετανία ότι δεν μπορεί να διαπραγματευθεί μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ πριν ολοκληρωθεί η αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όσο η Βρετανία παραμένει μέλος της ΕΕ «δεν υπάρχουν διμερείς διαπραγματεύσεις για οποιαδήποτε εμπορική συμφωνία με κάποιο τρίτο μέρος (…) Αυτό αναφέρεται στις Συνθήκες» υπενθύμισε η Μογκερίνι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στις εφημερίδες Times και Bild, ότι θέλει να καταλήξει «πολύ γρήγορα» σε μια εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία προς το συμφέρον και των δύο πλευρών.

Πρόκειται για «μια πολύ καλή είδηση» ήταν η πρώτη αντίδραση του βρετανού υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, το πρωί της Δευτέρας.

Η Μογκερίνι ωστόσο υπογράμμισε ότι είναι αδύνατον να υπάρξει μια τέτοια συμφωνία, στη συνέντευξη που παραχώρησε μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι ο Τζόνσον, που μετείχε στη σύνοδο αυτή, συμφώνησε πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον, δεδομένου ότι η χώρα του παραμένει μέλος της ΕΕ, επτά μήνες μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου στο οποίο οι Βρετανοί τάχθηκαν υπέρ του Brexit.

«Πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παραμείνει ενωμένη, είμαι 100% πεπεισμένη για αυτό» συνέχισε η Μογκερίνι, απαντώντας στον Τραμπ ο οποίος προέβλεψε πως και άλλες χώρες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Βρετανίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024