Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε νεκροί από πυροβολισμούς σε μουσικό φεστιβάλ στο Μεξικό

Πέντε νεκροί από πυροβολισμούς σε μουσικό φεστιβάλ στο Μεξικό

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, μεταξύ αυτών τρεις ξένοι, και 12 τραυματίστηκαν σε ντισκοτέκ, στη διάρκεια φεστιβάλ μουσικής στο Πλάγια ντελ Κάρμεν, ένα πολύ δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο στο ανατολικό Μεξικό. Σώοι τρεις Έλληνες που βρίσκονταν στο Φεστιβάλ.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, μεταξύ αυτών τέσσερις ξένοι, και 12 τραυματίστηκαν σε ντισκοτέκ, στη διάρκεια φεστιβάλ μουσικής στο Πλάγια ντελ Κάρμεν, ένα πολύ δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο στο ανατολικό Μεξικό.

Τέσσερα από τα θύματα είναι ξένοι πολίτες. Συγκεκριμένα, μεταξύ των νεκρών βρίσκονται δύο Καναδοί, ένας Ιταλός και ένας Κολομβιανός.

Είναι σώοι και αβλαβείς οι τρεις Έλληνες, οι οποίοι βρίσκονταν στο φεστιβάλ στην Playa del Carmen του Μεξικού, όταν σημειώθηκαν πυροβολισμοί, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών. Οι ίδιοι βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με την πρεσβεία της Ελλάδας στο Μεξικό, η οποία κινητοποιήθηκε άμεσα τα ξημερώματα της Δευτέρας και έχει ήδη δώσει οδηγίες στον επίτιμο πρόξενο της Ελλάδας στη Μέριδα να προσφέρει κάθε δυνατή προξενική αρωγή στους έλληνες πολίτες.

Σύμφωνα με την Κριστίνα Τόρες, τη δήμαρχο του Σολιδαριδάδ, της περιοχής όπου βρίσκεται η δημοφιλής παραλία, ένα άτομο άνοιξε πυρ στη ντισκοτέκ.

Τέσσερις άνδρες έπεσαν νεκροί από τους πυροβολισμούς, ενώ μια γυναίκα ποδοπατήθηκε όταν το πλήθος πανικοβλήθηκε.

Οι πυροβολισμοί ξέσπασαν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής BPM, στο οποίο παρίστανται κάθε χρόνο πολλοί τουρίστες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το περιστατικό εκτυλίχθηκε στη ντισκοτέκ Blue Parrot, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η εκδήλωση.

Στις πρώτες εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας διακρίνονται πανικόβλητοι τουρίστες να τρέχουν έξω από το νυχτερινό κέντρο.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ είπαν ότι τρεις φρουροί ασφαλείας σκοτώθηκαν από τους πυροβολισμούς, επιβεβαιώνοντας ότι ένας ένοπλος άνοιξε πυρ.

Τέσσερα άτομα προσήχθησαν στο πλαίσιο της έρευνας.

Το Πλάγια ντελ Κάρμεν βρίσκεται σε απόσταση 68 χιλιομέτρων από το Κανκούν. Εκεί συχνάζουν Αμερικανοί αλλά και Ευρωπαίοι τουρίστες. Η περιοχή βρίσκεται στο έλεος των εμπόρων ναρκωτικών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024