Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία στη βορειοδυτική Ευρώπη, τρένο Thalys «παγιδεύτηκε» στη Γαλλία

Κακοκαιρία στη βορειοδυτική Ευρώπη, τρένο Thalys «παγιδεύτηκε» στη Γαλλία

Αρκετά προβλήματα στη βορειοδυτική Ευρώπη έχει φέρει νέο κύμα κακοκαιρίας που άρχισε να γίνεται αισθητό από τη νύχτα προς Παρασκευή. Στη βόρεια Γαλλία, δεκάδες επιβάτες τρένου της Thalys εγκλωβίστηκαν για ώρες εξαιτίας της θύελλας, ενώ σε διάφορα τμήματα της χώρας έχουν μείνει χωρίς ρεύμα 200.000 νοικοκυριά. Δυσκολίες και στη Γερμανία, με εθνικές να κλείνουν από το χιόνι ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται και νότια τμήματα στη Βρετανία για το φόβο πλημμυρών.

Αρκετά προβλήματα στη βορειοδυτική Ευρώπη έχει φέρει νέο κύμα κακοκαιρίας που άρχισε να γίνεται αισθητό από τη νύχτα προς Παρασκευή. Στη βόρεια Γαλλία, δεκάδες επιβάτες τρένου της Thalys εγκλωβίστηκαν για ώρες εξαιτίας της θύελλας, ενώ σε διάφορα τμήματα της χώρας έχουν μείνει χωρίς ρεύμα 200.000 νοικοκυριά.

Δυσκολίες και στη Γερμανία, με εθνικές να κλείνουν από το χιόνι ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται και νότια τμήματα στη Βρετανία για το φόβο πλημμυρών.

Στη βόρεια Γαλλία, δεκάδες επιβάτες του τρένου Τhalys που προερχόταν από τις Βρυξέλλες παρέμειναν παγιδευμένοι επί ώρες την περασμένη νύκτα εξαιτίας της θύελλας που έπληξε τη βόρεια Γαλλία πριν τελικά μεταφερθούν στο Παρίσι με TGV.

Οι επιβάτες έφτασαν στη γαλλική πρωτεύουσα με καθυστέρηση δέκα ωρών. Το τρένο είχε αναχωρήσει από τις Βρυξέλλες στις 19:00 τοπική ώρα με κατεύθυνση το Παρίσι, όταν εμφανίσθηκε πρόβλημα ηλεκτροδότησης.

Στη συνέχεια και αφού άλλαξε γραμμή συνέβη δεύτερο περιστατικό που το καθήλωσε, όταν η πτώση δένδρου προκάλεσε βλάβη στους παντογράφους. Κουβέρτες, ζεστά ροφήματα και γεύματα προσφέρθηκαν από τους πυροσβέστες και την υπηρεσία πολιτικής προστασίας στους παγιδευμένους επιβάτες.

Πτώσεις δένδρων, βλάβες καλωδίων ηλεκτροδότησης, ζημιές σε στέγες σπιτιών προκάλεσαν περισσότερες από 1.000 επεμβάσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Λίγο πριν το μεσημέρι της Παρασκευής, πάνω περισσότερα από 200.000 νοικοκυριά ήταν χωρίς ρεύμα στο βόρειο τμήματα της χώρας.

Σε αρκετές περιφέρειες έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις ειδικά για ισχυρούς ανέμους, ενώ τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφονται σε Νορμανδία και Πικαρδία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024