Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τραμπ κατηγορεί το CNN για «ψευδείς ειδήσεις» και δίνει το λόγο στο Breitbart...

Ο Τραμπ κατηγορεί το CNN για «ψευδείς ειδήσεις» και δίνει το λόγο στο Breitbart…

Δίνοντας μία σαφέστατη πρόγευση του τι θα επακολουθήσει επί προεδρίας του ως προς την ελευθερία του Τύπου και την αντιμετώπιση των μέσων ενημέρωσης, ο Ντόναλντ Τραμπ «φίμωσε» δημοσιογράφο του CNN εγκαλώντας το δίκτυο για «ψευδείς ειδήσεις» σχετικά με τις πληροφορίες που έχουν έλθει στη δημοσιότητα τόσο για οικονομικές δοσοληψίες του με τη Ρωσία, όσο και για την ύπαρξη ροζ βίντεο με τα οποία θα μπορούσε να τον εκβιάσει το Κρεμλίνο. Και μετά έδωσε το λόγο στο Breitbart News, το φασιστικό site-όργανο προπαγάνδας υπέρ του, χτισμένο πάνω σε ψευδείς ειδήσεις...

Δίνοντας μία σαφέστατη πρόγευση του τι θα επακολουθήσει επί προεδρίας του ως προς την ελευθερία του Τύπου και την αντιμετώπιση των μέσων ενημέρωσης, ο Ντόναλντ Τραμπ «φίμωσε» κατά τη συνέντευξη Τύπου δημοσιογράφο του CNN εγκαλώντας το δίκτυο για «ψευδείς ειδήσεις» σχετικά με τις πληροφορίες που έχουν έλθει στη δημοσιότητα τόσο για οικονομικές δοσοληψίες του με τη Ρωσία, όσο και για την ύπαρξη ροζ βίντεο με τα οποία θα μπορούσε να τον εκβιάσει το Κρεμλίνο.

Και μετά έδωσε το λόγο στο Breitbart News, το site-όργανο προπαγάνδας υπέρ του, χτισμένο πάνω σε ψευδείς ειδήσεις…

«Πρόκειται για ψευδείς πληροφορίες. Είναι όλα ψέματα. Όλα αυτά δεν έγιναν ποτέ. Ήταν μια ομάδα αντιπάλων μου που ενώθηκαν, άρρωστοι άνθρωποι που τα έβγαλαν αυτά» δήλωσε ο μεγιστάνας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου παραχώρησε στον Ουρανοξύστη Τραμπ στη Νέα Υόρκη, απαντώντας στην δημοσίευση από τον ιστότοπο Buzzfeed έκθεσης 35 σελίδων στην οποία γίνεται λόγος για τις σχέσεις που είχε το περιβάλλον του δισεκατομμυριούχου με το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με αυτά τα έγγραφα, η γνησιότητα των οποίων δεν έχει επιβεβαιωθεί, οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας διαθέτουν επίσης επιβαρυντικές πληροφορίες που συγκέντρωσαν σε διάστημα ετών, ιδίως σχετικά με συναντήσεις του νέου προέδρου των ΗΠΑ με ιερόδουλες στη Μόσχα. Το Κρεμλίνο αρνήθηκε την ύπαρξη ενός τέτοιου φακέλου.

Ο Νεοϋορκέζος επιχειρηματίας, εμφανώς οργισμένος από τη δημοσίευση, έστρεψε τα βέλη του εναντίον του Buzzfeed, αλλά και του δημοσιογράφου του CNN Τζιμ Ακόστα στον οποίο δεν επέτρεψε να του υποβάλει ερώτηση.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο δεν δημοσίευσε την έκθεση των 35 σελίδων, ωστόσο μετέδωσε την Τρίτη ότι οι επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών του παρουσίασαν στον Τραμπ μια περίληψη δύο σελίδων την περασμένη Παρασκευή σε συνάντηση μαζί του, κάτι που ο ίδιος διέψευσε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση του CNN, λέγοντας στον δημοσιογράφο του τηλεοπτικού δικτύου: «Δεν θα σας επιτρέψω να υποβάλετε ερώτηση. Μεταδίδετε ψευδείς ειδήσεις».

«Όχι εσύ, όχι εσύ, όχι εσύ» επαναλάμβανε απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο. «Μην είσαι αγενής. Δεν θα υποβάλεις ερώτηση. Είστε [το CNN] ψευδείς ειδήσεις»…

Το απόσπασμα

Και στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στο Breitbart News. Πρόκειται για το γνωστό πλέον φασιστικό site-όργανο προπαγάνδας υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Στιβ Μπάνον, πρόεδρος της μητρικής εταιρείας του Breitbart, «επιβραβεύτηκε» μάλιστα για τον ρατσιστικό λόγο του από τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ αναλαμβάνοντας σημαντική θέση συμβούλου στον Λευκό Οίκο.

Όλη συνέντευξη Τύπου

Αυτά τα έγγραφα συντάχθηκαν το διάστημα μεταξύ Ιουνίου-Δεκεμβρίου του 2016 από πρώην πράκτορα των βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών για λογαριασμό των πολιτικών αντιπάλων του υποψηφίου τότε Τραμπ. Οι πληροφορίες κυκλοφορούν εδώ και εβδομάδες στην Ουάσιγκτον, ιδίως σε πολλά μέσα ενημέρωσης που προσπαθούν να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία ανεξαρτήτως.

«Αναφορικά με το Buzzfeed, που είναι ένας σωρός σκουπιδιών σε αποσύνθεση, θα υποστούν τις συνέπειες, τις υφίστανται ήδη» τόνισε ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Το CNN, το οποίο ανήκει στον όμιλο Time Warner Inc., ανακοίνωσε λίγο μετά το επεισόδιο στη συνέντευξη Τύπου ότι η απόφαση να δημοσιοποιήσει στον δικτυακό του τόπο «προσεκτικά ελεγμένο βάσει πηγών ρεπορτάζ» σχετικά με έγγραφα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών είναι «πολύ διαφορετική από την απόφαση του Buzzfeed να δημοσιοποιήσει έγγραφα που περιέχουν αβάσιμες πληροφορίες».

Στη συνέντευξη Τύπου ο Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε επίσης εναντίον των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και διερωτήθη εάν υπήρξαν η πηγή της διαρροής των εγγράφων στην Ουάσινγκτον.
«Πιστεύω ότι είναι σκανδαλώδες, σκανδαλώδες το γεγονός ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών επέτρεψαν [τη δημοσίευση] μιας πληροφορίας, που αποκαλύφθηκε ότι ήταν εσφαλμένη και ψευδής» είπε.

«Αυτού του είδους τα πράγματα τα έκανε η ναζιστική Γερμανία» ανέφερε.

Ο Λευκός Οίκος επέκρινε το γεγονός ότι ο Τραμπ αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία που θα απαντήσουν στα ερωτήματα για τις οικονομικές δοσοληψίες του με τη Ρωσία.

«Υπάρχουν άφθονα στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να παραθέσουν, να δημοσιοποιήσουν για να αντικρούσουν αυτούς τους ισχυρισμούς, αυτές τις καταγγελίες που λένε ότι είναι ανυπόστατες. Αλλά αρνούνται να το κάνουν» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Τζος Έρνεστ. Αλλά «αυτό το είδος μυστικότητας το μόνο που κάνει είναι να σπέρνει αμφιβολίες στην κοινή γνώμη» επισήμανε.


Κατά τη συνέντευξη Τύπου, πάντως, ο διάδοχος του Μπαράκ Ομπάμα παραδέχθηκε για πρώτη φορά ξεκάθαρα ότι η Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή για τις κυβερνοεπιθέσεις σε βάρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο μεγιστάνας αμφισβητούσε έως σήμερα τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, που δημοσίως κατηγορούν τον Ρώσο πρόεδρο ότι εξαπέλυσε εκστρατεία κυβερνοεπιθέσεων και παραπληροφόρησης για να δυσφημήσει την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος προωθώντας τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο στον προεδρικό θώκο.

«Αναφορικά με την κυβερνοπειρατεία, πιστεύω ότι ήταν η Ρωσία» τόνισε ο Τραμπ, προσθέτοντας αμέσως:

«Όμως πιστεύω επίσης ότι εμείς έχουμε παραβιάσει συστήματα άλλων χωρών, άλλων ανθρώπων».
Ο Πούτιν «δεν έπρεπε να το κάνει αυτό. Δεν θα το κάνει αυτό. Η Ρωσία θα σέβεται περισσότερο την χώρα μας όταν εγώ την κυβερνώ σε σύγκριση με την εποχή που την κυβερνούσαν άλλοι» είπε…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024