Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
FBI: Ο 26χρονος Εστεμπάν Σαντιάγο επέλεξε το αεροδρόμιο της Φλόριντα

FBI: Ο 26χρονος Εστεμπάν Σαντιάγο επέλεξε το αεροδρόμιο της Φλόριντα

Ο άνδρας που άνοιξε πυρ σε αεροδρόμιο της Φλόριντας προφανώς επέλεξε να ταξιδέψει στο Φορτ Λόντερντεϊλ προκειμένου να διαπράξει την επίθεση και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι διαπληκτίστηκε με κάποιο άλλο πρόσωπο κατά τη διάρκεια της πτήσης του ή στον χώρο παραλαβής των αποσκευών πριν από την επίθεση, ανακοίνωσαν το Σάββατο οι Aρχές. Θεία του 26χρονου Εστεμπάν Σαντιάγο -ο οποίος συνελήφθη για την επίθεση- είπε ότι ο νεαρός βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας.

Ο άνδρας που άνοιξε πυρ σε αεροδρόμιο της Φλόριντας προφανώς επέλεξε να ταξιδέψει στο Φορτ Λόντερντεϊλ προκειμένου να διαπράξει την επίθεση και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι διαπληκτίστηκε με κάποιο άλλο πρόσωπο κατά τη διάρκεια της πτήσης του ή στον χώρο παραλαβής των αποσκευών πριν από την επίθεση, ανακοίνωσαν το Σάββατο οι Aρχές.

Ο Τζορτζ Πάιρο, ειδικός πράκτορας του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών στο Μαϊάμι, είπε σε δημοσιογράφους ότι ο Εστεμπάν Σαντιάγκο, 26 ετών, συνεργάστηκε με τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της ανάκρισης που διήρκησε πολλές ώρες τη νύχτα της Παρασκευής.

Ο 26χρονος Εστεμπάν Σαντιάγο συνελήφθη για την επίθεση στο αεροδρόμιο.

Πρόκειται για έναν βετεράνο του πολέμου στο Ιράκ, ο οποίος είχε περάσει το όπλο του από έλεγχο, καθώς ήταν και ο ίδιος επιβάτης μιας πτήσης με προορισμό την Φλόριντα.

Πληροφορίες από το γραφείο του FBI στην Αλάσκα, όπου είχε παρουσιαστεί πριν από λίγο καιρό ο 26χρονος, αναφέρουν ότι φερόταν αλλόκοτα και συγκεκριμένα ότι «άκουγε φωνές».

Ο 26χρονος είχε πει στους πράκτορες του FBI ότι μια αμερικανική υπηρεσία Πληροφοριών ελέγχει το μυαλό του και του ζητά να παρακολουθεί βίντεο του Ισλαμικού Κράτους.

Θεία του 26χρονου Εστεμπάν Σαντιάγο -ο οποίος συνελήφθη για την επίθεση- είπε ότι ο νεαρός βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας. Η Μαρία Ρουίζ Ριβέρα πρόσθεσε ότι ο νεαρός είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο μετά τη θητεία του στο Ιράκ.

Πέντε άτομα σκοτώθηκαν και έξι ακόμη τραυματίστηκαν από τα πυρά του δράστη της επίθεσης. Τρεις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο άνδρας αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου, όπου θα απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του. Οι Αρχές πιστεύουν ότι έδρασε μόνος του.

«Ολοκληρώσαμε την ανάκριση του υπόπτου, που παραμένει υπό κράτηση στην φυλακή της κομητείας του Μπρόουαρντ» δήλωσε ο Τζορτζ Πάιρο, πράκτορας του FBI που έχει αναλάβει τις έρευνες, στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

«Πήραμε κατάθεση από περίπου 175 αυτόπτες μάρτυρες, έχουμε στην κατοχή μας βίντεο, έχουμε συλλέξει στοιχεία από το σημείο της επίθεσης και συνεχίζουμε να ερευνάμε κάθε πιθανό σενάριο. Δεν αποκλείουμε τίποτα» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Προς το παρόν συνεχίζουμε να εξετάζουμε το σενάριο μιας τρομοκρατικής επίθεσης ως ενδεχόμενο κίνητρο αυτής της επίθεσης».

Ο άνδρας δεν συμπεριλαμβανόταν σε καμία λίστα προσώπων απαγόρευσης πτήσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας και προφανώς δεν διαπληκτίστηκε με κανέναν άλλο επιβάτη πριν από την επίθεση.

«Φαίνεται πως ο ένοπλος έδρασε μόνος, όμως όπως είπα, βρισκόμαστε στην αρχή της έρευνας» τόνισε ο πράκτορας του FBI.

Την ίδια ώρα, ο σερίφης της κομητείας του Μπρόουαρντ, Σκοτ Ίσραελ, έκανε γνωστό ότι οι αστυνομικοί χρειάστηκαν περίπου 70 με 80 δευτερόλεπτα προτού έλθουν σε επαφή με τον δράστη μετά τον πρώτο πυροβολισμό. Εκείνος δεν προσπάθησε να διαφύγει.

«Το πρόσωπο που πάσχει από μια σοβαρή ψυχική ασθένεια ή είναι ένας μοναχικός λύκος είναι αποφασισμένο να διαπράξει ειδεχθείς και αποτρόπαιες ενέργειες, οι δυνάμεις ασφαλείας δεν μπορούν να κάνουν πολλά» εξήγησε ο σερίφης.

«Το σημαντικότερο είναι να επέμβουμε προκειμένου να περιορίσουμε την απώλεια ζωών».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024