Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λαϊκή επιτροπή για να «δικάζει» τα μέσα ενημέρωσης θέλει ο Γκρίλο

Λαϊκή επιτροπή για να «δικάζει» τα μέσα ενημέρωσης θέλει ο Γκρίλο

Την δημιουργία «λαϊκής επιτροπής η οποία θα κρίνει τα λάθη των μέσων μαζικής ενημέρωσης» ζητά ο ιδρυτής του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) Μπέπε Γκρίλο. Η Ιταλική Ομοσπονδία Τύπου σε ανακοίνωσή της «βεβαιώνει τον Μπέπε Γκρίλο ότι αν η πρότασή του υλοποιηθεί, η Ιταλία από την 77η θέση στην κατάταξη για τον σεβασμό της ελευθεροτυπίας παγκοσμίως, θα περάσει στην 154η» και προειδοποιεί εναντίον ενός «γενικευμένου λιντσαρίσματος των δημοσιογράφων».

Την δημιουργία μίας «λαϊκής επιτροπής η οποία θα κρίνει τα λάθη των μέσων μαζικής ενημέρωσης», ζήτησε ο ιδρυτής του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) Μπέπε Γκρίλο. Η Ιταλική Ομοσπονδία Τύπου σε ανακοίνωσή της «βεβαιώνει τον Μπέπε Γκρίλο ότι αν η πρότασή του υλοποιηθεί, η Ιταλία από την 77η θέση στην κατάταξη για τον σεβασμό της ελευθεροτυπίας παγκοσμίως, θα περάσει στην 154η θέση».

«Προτείνω να συσταθεί μία λαϊκή επιτροπή η οποία να καθορίζει αν οι ειδήσεις που μεταδίδονται από τα μέσα ενημέρωσης είναι αληθείς» έγραψε την Τρίτη ο Γκρίλο στο ιστολόγιό του. Κατά την άποψή του, την επιτροπή αυτή θα πρέπει να συνθέσουν «πολίτες που θα επιλέγονται με κλήρωση, οι οποίοι θα διαβάζουν τα άρθρα των εφημερίδων και θα παρακολουθούν τα δελτία ειδήσεων».

Η Ομοσπονδία Τύπου προειδοποιεί εναντίον ενός «γενικευμένου λιντσαρίσματος των δημοσιογράφων» και υπογραμμίζει ότι απειλές σαν αυτές «προκαλούν την καταβαράθρωση της χώρας στις διάφορες διεθνείς κατατάξεις» που αφορούν την ελευθερία του Τύπου.

Εν τω μεταξύ, οι εγγεγραμμένοι στο Κίνημα Πέντε Αστέρων ενέκριναν μέσω Διαδικτύου με ποσοστό 91%, τον νέο κώδικα δεοντολογίας του κινήματος, που πρότεινε ο ίδιος ο Γκρίλο.

Στα κύρια σημεία του, ο κώδικας προβλέπει ότι οι «Πεντάστεροι» οι οποίοι έχουν εκλεγεί σε πολιτικά και θεσμικά αξιώματα στο εξής δεν θα πρέπει να παραιτούνται αυτόματα, σε περίπτωση που τους αποσταλεί δικαστική κλήση σε απολογία.

Θα είναι υποχρεωμένοι να πληροφορούν τους ιθύνοντες του Κινήματος, οι οποίοι θα αποφασίζουν κατά περίπτωση. Παραμένει, όμως, η υποχρέωση παραίτησης για όποιον ευθύνεται για αδικήματα τα οποία διαπράττονται με δόλια συμπεριφορά και μεθοδεύσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024