Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κωνσταντινούπολη: Ανθρωποκυνηγητό για τον μακελάρη (βίντεο)

Κωνσταντινούπολη: Ανθρωποκυνηγητό για τον μακελάρη (βίντεο)

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στην Πόλη για να συλλάβει τον ένοπλο που σκόρπισε το θάνατο στο νυχτερινό κέντρο, όπου εκατοντάδες ετοιμάζονταν να υποδεχθούν το 2017. Οι νεκροί είναι 39, ενώ άλλα 69 άτομα τραυματίστηκαν.

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στην Πόλη για να συλλάβει τον ένοπλο που σκόρπισε το θάνατο στο νυχτερινό κέντρο, όπου εκατοντάδες ετοιμάζονταν να υποδεχθούν το 2017.

Ο άνδρας μπήκε πυροβολώντας στο κέντρο Reina γύρω στη 1:15 (00:15 ώρα Ελλάδας), λίγο περισσότερο από μία ώρα αφότου είχε μπει το Νέο Έτος, σκοτώνοντας κατά την είσοδό του έναν αστυνομικό και έναν πολίτη πριν ανοίξει πυρ μέσα στο κλαμπ.

Ο δράστης πυροβολούσε επί επτά λεπτά στα τυφλά, αφήνοντας πίσω του 39 νεκρούς και 69 τραυματίες.

Στο διαδίκτυο εμφανίστηκαν διάφορα βίντεο, ένα από τα οποία φαίνεται να είναι από το εσωτερικό του κλαμπ (ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για πολλούς δράστες, όμως οι αξιωματούχοι δεν το επιβεβαίωσαν. Όπως όλα δείχνουν, ο δράστης ήταν ένας και άφησε πίσω του το όπλο της επίθεσης, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινάλι Γιλντιρίμ.

Ο Γιλντιρίμ χαρακτήρισε εξάλλου μύθο το ότι ο δράστης ήταν ντυμένος Αγιος Βασίλης.

To κλαμπ Reina όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση είναι ένα από τα διασημότερα της Κωνσταντινούπολης, ιδιαίτερα δημοφιλές τόσο μεταξύ των ντόπιων όσο και μεταξύ των ξένων και βρίσκεται πάνω στα στενά του Βοσπόρου, στην κοσμοπολίτικη συνοικία Ορτακιόι. Θεωρείται, δε, σύμβολο του δυτικού τρόπου ζωής και της υψηλής κοινωνίας.

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί τα 35 από τα 39 θύματα της επίθεσης. Μεταξύ αυτών οι 11 είναι Τούρκοι πολίτες και 24 υπήκοοι ξένων χωρών.

Από τους αλλοδαπούς, επτά είναι υπήκοοι Σαουδικής Αραβίας, δύο Ινδοί, ένας Καναδός, ένας Σύρος, μία Ισραηλινή, δύο Τυνήσιοι, τέσσερις Ιρακινοί και ένας Βέλγος υπήκοος.

Εικοσιπέντε θύματα είναι άντρες και 14 γυναίκες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε πως από τους 69 ανθρώπους που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, τέσσερις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του τρομοκράτη. Η αστυνομία διεξάγει επιχειρήσεις. Ελπίζουμε ότι ο δράστης θα συλληφθεί σύντομα» δήλωσε ο υπουργός στους δημοσιογράφους.

Περίπου 500 ως 600 άνθρωποι πιστεύεται ότι βρίσκονταν μέσα στο κλαμπ όταν ο ένοπλος άνοιξε πυρ, μετέδωσε το CNN Turk. Μερικοί πήδησαν στα νερά του Βοσπόρου για να σωθούν και διασώθηκαν από την αστυνομία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος βρίσκεται για διακοπές στη Χαβάη, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και έδωσε εντολή στην ομάδα του να προσφέρει βοήθεια στις τουρκικές αρχές, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η εφημερίδα Hurriyet επικαλέστηκε αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι είπαν ότι οι δράστες ήταν πολλοί και ότι φώναζαν στα αραβικά.

«Διασκεδάζαμε. Ξαφνικά άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν. Ο σύζυγός μου είπε, μην φοβάσαι, και με κάλυψε με το σώμα του. Άνθρωποι έτρεχαν από πάνω μου. Ο σύζυγός μου τραυματίσθηκε σε τρία σημεία», είπε στην εφημερίδα η θαμώνας του νυκτερινού κέντρου Σινέμ Ουγιανίκ.

«Κατάφερα να σπρώξω και να βγω έξω, ήταν τρομερό», είπε ακόμη και πρόσθεσε ότι είδε ανθρώπους βουτηγμένους στο αίμα και ότι της φάνηκε πως οι ένοπλοι ήταν τουλάχιστον δύο.

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τη Hurriyet, ο ιδιοκτήτης της Reina, ο Μεχμέτ Κοτσαρσλάν, είπε πως τις 10 τελευταίες ημέρες είχαν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας, καθώς πληροφορίες των αμερικανικών υπηρεσιών έκαναν λόγο για ενδεχόμενη επίθεση.

«Σε αντίθεση με φήμες που διακινούνται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Αμερικανική κυβέρνηση δεν είχε καμία πληροφορία για απειλές σε συγκεκριμένα κέντρα διασκέδασης, όπως το κλαμπ Reina και η Αμερικανική κυβέρνηση δεν προειδοποίησε Αμερικανούς πολίτες να αποφύγουν συγκεκριμένα κέντρα διασκέδασης ή γειτονιές», ανέφερε ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τουρκία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024