Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεκατρείς στρατιώτες νεκροί σε έκρηξη στην Καισάρεια της Τουρκίας

Δεκατρείς στρατιώτες νεκροί σε έκρηξη στην Καισάρεια της Τουρκίας

Δεκατρείς στρατιώτες σκοτώθηκαν και 55 άτομα τραυματίστηκαν σε έκρηξη που σημειώθηκε σε λεωφορείο έξω από το Πανεπιστήμιο Ερσιγές της Καισάρειας στην Τουρκία. Σε ανακοίνωσή τους οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις αναφέρει ότι από την έκρηξη ενδέχεται να τραυματίστηκαν και πολίτες. To PKK κατηγορεί ο Ερντογάν, Γκρίζοι Λύκοι στους δρόμους και έκαψαν γραφεία του HDP.

Δεκατρείς στρατιώτες σκοτώθηκαν και 55 άτομα τραυματίστηκαν σε έκρηξη που σημειώθηκε σε λεωφορείο έξω από το Πανεπιστήμιο Ερσιγές της Καισάρειας στην Τουρκία.

Τον πρώτο απολογισμό ανακοίνωσαν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Στην ανακοίνωσή τους οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις αναφέρει ότι από την έκρηξη μπορεί να τραυματίστηκαν και πολίτες.

Σύμφωνα με τον τούρκο υπουργό Εσωτερικών, οι τραυματίες φτάνουν τους 55. Δώδεκα από αυτούς βρίσκονται στην εντατική και η κατάσταση της υγείας έξι εξ αυτών είναι κρίσιμη.

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι το η Τουρκία θα προχωρήσει σε αντίποινα έπειτα από τη βομβιστική επίθεση.

Στόχος ήταν λεωφορείο το οποίο μετέφερε στρατιώτες σε άδεια. Την στιγμή της επίθεσης το λεωφορείο ήταν εν κινήσει.{{{ map }}}

Η έκρηξη σημειώθηκε, όταν το λεωφορείο πέρασε δίπλα από όχημα, που ήταν φορτωμένο με εκρηκτικά.

Το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο της Τουρκίας διέταξε τα τουρκικά ΜΜΕ να μην μεταδίδουν πληροφορίες για την έκρηξη.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε το PKK για την έκρηξη, σημειώνοντας ότι η Τουρκία δέχεται «συντονισμένη επίθεση από τρομοκρατικές οργανώσεις». Μετά τη δήλωση Ερντογάν, ακροδεξιοί Γκρίζοι Λύκοι βγήκαν στους δρόμους φωνάζοντας «εκδίκηση» και έκαψαν τα γραφεία του φιλοκουρδικού κόμματος HDP.

Τα υλικά του εκρηκτικού μηχανισμού που χρησιμοποιήθηκαν στη βομβιστική επίθεση κατά του λεωφορείου στην Καισάρεια, είναι ίδια με αυτά της διπλής βομβιστικής επίθεσης που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τον τούρκο αναπληρωτή πρωθυπουργό, Νουμάν Κουρτουλμούς.

Η Τουρκία έχει ξεκινήσει έρευνα για την επίθεση.

Η διπλή βομβιστική επίθεση του περασμένου Σαββάτου είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότερα από 40 άτομα και να τραυματιστούν πάνω από 100. Κούρδοι αντάρτες ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024