Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συγκάλυψε το Βερολίνο την έκθεση για τη VW;

Συγκάλυψε το Βερολίνο την έκθεση για τη VW;

Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο παραποίησης των στοιχείων εκπομπής ρύπων σε αυτοκίνητα VW και όχι μόνο έρχονται στο φως της δημοσιότητας φέρνοντας σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τη γερμανική κυβέρνηση.

Πληροφορίες γερμανικών μέσων ενημέρωσης που δημοσιεύονται σήμερα οδηγούν στο συμπέρασμα πως το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών επιδίωξε μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου για παράνομο λογισμικό σε αυτοκίνητα της VW, με το οποίο αποκρύπτονταν στις δοκιμές οι πραγματικές εκπομπές οξειδίων του αζώτου, να συγκαλύψει ενοχοποιητικά στοιχεία άλλων κατασκευαστών αυτοκινήτων. Μια σύγκριση του πορίσματος της επιτροπής του υπουργείου που διερεύνησε την περίπτωση της VW με παλιότερες εκδοχές έδειξε ότι στο τελικό κείμενο έλειπαν σημεία στα οποία κατηγορούνταν για ανάλογες πράξεις και άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η Opel, η Αudi και η Fiat.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η σύγκριση των αρχικών κειμένων με το τελικό πόρισμα δείχνει ότι πολύ σύντομα η επιτροπή ελέγχου είχε ανακαλύψει πως σε κινητήρες ντίζελ είχε εγκατασταθεί ένας μηχανισμός ο οποίος απενεργοποιούσε τη λειτουργία του εξοπλισμού μείωσης των εκπομπών. Στην περίπτωση της Opel η διαδικασία της απενεργοποίησης ξεκινούσε από τη στιγμή που η θερμοκρασία του κινητήρα έφτανε τους 17 βαθμούς και στην περίπτωση της Μερσεντές μόλις τους 10 βαθμούς. Συνέπεια αυτής απενεργοποίησης ήταν το οξείδιο του αζώτου να εκπέμπεται αμείωτο στην ατμόσφαιρα.

Η αντίδραση του υπουργείου Μεταφορών

Τις κατηγορίες για «ωραιοποίηση» του τελικού πορίσματος απέρριψε σήμερα το μεσημέρι εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών. Όπως υποστήριξε, στην πραγματικότητα στο πόρισμα αναφέρονται παρατυπίες των κατασκευαστών ή ακόμη και ενδοιασμοί του υπουργείου αν όντως η απενεργοποίηση είναι νόμιμη. Αντιθέτως, τις κατηγορίες για παράνομη απενεργοποίηση συμμερίζεται ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής που εξετάζει το σκάνδαλο της VW, Χέρμπερτ Μπέρενς.

Όπως ανακοίνωσε ο πολιτικός του κόμματος «Η Αριστερά», τα νέα στοιχεία θα αποτελέσουν αντικείμενο της έρευνας της εξεταστικής επιτροπής.

Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο

Deutsche Welle

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024