Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μογκερίνι: Η πτώση του Χαλεπιού δεν θα φέρει το τέλος του πολέμου

Μογκερίνι: Η πτώση του Χαλεπιού δεν θα φέρει το τέλος του πολέμου

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι δήλωσε το Σάββατο πεπεισμένη ότι η κατάληψη από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις των περιοχών του Χαλεπίου που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών δεν θα τερματίσει τον πόλεμο στη Συρία. Σχεδόν τα δύο τρίτα των εδαφών που ήλεγχαν στο ανατολικό Χαλέπι οι αντάρτες έχουν περάσει στα χέρια των συριακών δυνάμεων, μετά την κατάληψη άλλης μίας περιοχής την Παρασκευή.

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι δήλωσε το Σάββατο πεπεισμένη ότι η κατάληψη από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις των περιοχών του Χαλεπίου που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών δεν θα τερματίσει τον πόλεμο στη Συρία.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των εδαφών που ήλεγχαν στο Χαλέπι οι αντάρτες έχουν περάσει στα χέρια των συριακών δυνάμεων, μετά την κατάληψη άλλης μίας περιοχής την Παρασκευή.

«Είμαι πεπεισμένη ότι η πτώση του Χαλεπίου δεν θα σημάνει το τέλος του πολέμου», δήλωσε η Μογκερίνι έπειτα από συνάντηση στη Ρώμη με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρία Στέφαν ντε Μιστούρα.

Ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοι του κατέλαβαν στη διάρκεια της περασμένης νύχτας τη συνοικία Ταρίκ αλ-Μπαμπ.

Με την κατάληψη αυτής της συνοικίας, το καθεστώς ελέγχει πλέον περίπου το 60% του ανατολικού Χαλεπίου, το οποίο βρισκόταν υπό τον έλεγο των ανταρτών από το 2012, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Περίπου 250.000 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στην πόλη, ενώ δεκάδες χιλιάδες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Ο ΟΗΕ σημειώνει ότι αυτή την εβδομάδα, οι συνθήκες στην πόλη χειροτέρεψαν τόσο πολύ, ώστε οι γιατροί αναγκάζονταν να κάνουν εγχειρήσεις, χωρίς αναισθητικό.

Τουλάχιστον 300 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της επιχείρησης του συριακού καθεστώτος στο Χαλέπι -η επιχείρηση πραγματοποιείται με τη συνδρομή της Συρίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024