Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Μέρκελ στο... συνεργείο στη γερμανική έκδοση του Charlie Hebdo

Η Μέρκελ στο… συνεργείο στη γερμανική έκδοση του Charlie Hebdo

To πρώτο φύλλο της γερμανικής έκδοσης της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo κυκλοφόρησε την Πέμπτη σχεδόν δύο χρόνια μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν τρομοκράτες στο Παρίσι αποδεκατίζοντας την συντακτική του ομάδα. Στο εξώφυλλο -με τίτλο «Η Volkswagen στηρίζει Μέρκελ»- πρωταγωνιστεί η Γερμανίδα καγκελάριος η οποία βρίσκεται πάνω σε ράμπα συνεργείου αυτοκινήτων και ο μηχανικός λέει: «Μια καινούρια εξάτμιση και πάει για άλλα τέσσερα χρόνια»...

To πρώτο φύλλο της γερμανικής έκδοσης της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo κυκλοφόρησε την Πέμπτη σχεδόν δύο χρόνια μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν τρομοκράτες στο Παρίσι αποδεκατίζοντας την συντακτική του ομάδα.

Στο πρωτοσέλιδό του πρωταγωνιστεί η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Μαζί της κι ένα άλλο σύμβολο της μεταπολεμικής Γερμανίας, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης Volkswagen, που δίνει μάχη να ανακάμψει μετά το σκάνδαλο με τις εκπομπές αερίου των ντιζελοκίνητων οχημάτων της.

«Η VW στηρίζει τη Μέρκελ» γράφει ο τίτλος και στο σκίτσο εικονίζεται ένας μηχανικός της VW να «επιδιορθώνει» την 62χρονη Μέρκελ, η οποία βρίσκεται πάνω σε ράμπα συνεργείου αυτοκινήτου. Ο μηχανικός εμφανίζεται να λέει: «Μια καινούρια εξάτμιση και πάει για άλλα τέσσερα χρόνια»…

Στις διαφημιστικές αφίσες που κυκλοφόρησαν η Άνγκελα Μέρκελ εικονιζόταν να κάθεται στην τουαλέτα και να διαβάζει το περιοδικό με τίτλο «Charlie Hebdo, σας απελευθερώνει».

Η σελίδα 2 του εντύπου είναι αφιερωμένη στην Γερμανίδα καγκελάριο. Εκεί ο αναγνώστης μπορεί να δει εννέα γελοιογραφίες με πρωταγωνίστρια την Μέρκελ: να κάθεται σε μία πολυθρόνα και να την μεταφέρουν, ως Φιντέλ Κάστρο ή ακόμα και να έχει την κόμη της διακοσμημένη με ένα λουκάνικο.

«Προς το παρόν πηγαίνει πολύ καλά. Είναι συλλεκτικό κομμάτι!» δήλωσε ο Λούντβιχ, εφημεριδοπώλης στην Αλεξάντερπλατς στο Βερολίνο που είχε προς πώληση 150 φύλλα της εφημερίδας με αντίτιμο τέσσερα ευρώ το ένα.

Από την πλευρά τους, οι Γερμανοί αναγνώστες δήλωσαν ότι αγόρασαν την εφημερίδα ως ένδειξη συμπαράστασης, μετά την επίθεση των τζιχαντιστών με 12 νεκρούς εναντίον των κεντρικού γραφείων της τον Ιανουάριο του 2015.

«Για εμένα, υποστηρίζω αυτό περισσότερο από συναίσθημα και θέλω να συνεχίσει να εκδίδεται τώρα που μόλις ξεκίνησε» είπε ο Τιμ Βένεμαν.

Διακόσιες χιλιάδες φύλλα τυπώθηκαν στην Γερμανία, ο διπλάσιος αριθμός σε σύγκριση με τα αντίτυπα του γνωστότερου σατιρικού περιοδικού της χώρας, Titanic. Κάποια άρθρα θα είναι πρωτότυπα, κάποια άλλα μεταφρασμένα από τα γαλλικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024