Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρήκαν ισλαμιστή στους κόλπους της ίδιας της γερμανικής αντικατασκοπείας

Βρήκαν ισλαμιστή στους κόλπους της ίδιας της γερμανικής αντικατασκοπείας

Εργαζόμενος στην γερμανική Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας ((BfV) συνελήφθη αφότου έκανε φιλοϊσλαμιστικές δηλώσεις στο Διαδίκτυο και αποκάλυψε πληροφορίες της υπηρεσίας. Το περιοδικό Der Spiegel και η εφημερίδα Die Welt μετέδωσαν πως υπάρχουν υποψίες ότι ο συλληφθείς, Γερμανός πολίτης 51 ετών που είχε ασπαστεί το Ισλάμ, σχεδίαζε βομβιστική επίθεση στην έδρα της BfV στην Κολονία -πληροφορία την οποία δεν επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Bundesverfassungsschutz.

Εργαζόμενος στην γερμανική Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας ((BfV) συνελήφθη αφότου έκανε φιλοϊσλαμιστικές δηλώσεις στο Διαδίκτυο και αποκάλυψε πληροφορίες της υπηρεσίας. Το περιοδικό Der Spiegel και η εφημερίδα Die Welt μετέδωσαν πως υπάρχουν υποψίες ότι ο συλληφθείς, Γερμανός πολίτης 51 ετών που είχε ασπαστεί το Ισλάμ, σχεδίαζε βομβιστική επίθεση στην έδρα της BfV στην Κολονία.

Eκπρόσωπος της BfV απέφυγε να δώσει διευκρινίσεις για το αντικείμενο εργασίας του συλληφθέντος στην υπηρεσία ή το πότε προσελήφθη, ούτε και σχολίασε την πληροφορία των γερμανικών μέσων ότι φέρεται να σχεδίαζε να πυροδοτήσει βόμβα στα κεντρικά γραφεία της υπηρεσίας στην Κολονία.

«Δεν υπάρχουν αποδείξεις μέχρι σήμερα ότι υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος κίνδυνος για την ασφάλεια της BfV ή των εργαζομένων της. Ο άνδρας κατηγορείται ότι έκανε φιλοϊσλαμιστικές δηλώσεις στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας ψεύτικο όνομα και ότι αποκάλυψε υλικό της υπηρεσίας σε διαδικτυακά chat-room» ανέφερε ο εκπρόσωπος, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο του Der Spiegel, η υπηρεσία αντικατασκοπείας αντιλήφθηκε τη δράση του πριν περίπου τέσσερις εβδομάδες. Επίσης κατά το Spiegel, o συλληφθείς είχε προσληφθεί πρόσφατα με αντικείμενο την αποτίμηση του κινδύνου ισλαμιστικής τρομοκρατίας στη Γερμανία. Ο ίδιος είχε ασπαστεί το Ισλάμ το 2014 χωρίς να το γνωρίζει καν η οικογένειά του.

Η BfV υπολογίζει ότι υπάρχουν περίπου 40.000 ισλαμιστές στη Γερμανία, εκ των οποίων οι 9.200 είναι υπερσυντηρητικοί σαλαφιστές.

«Παραμένουμε στόχος της ισλαμιστικής τρομοκρατίας και πρέπει να υποθέτουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος ή άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις θα διαπράξουν επίθεση στη Γερμανία αν μπορέσουν» είχε δηλώσει ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο Reuters.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024