Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν στέλνει ο Ομπάμα «επίσημη» αντιπροσωπεία στην κηδεία του Κάστρο

Δεν στέλνει ο Ομπάμα «επίσημη» αντιπροσωπεία στην κηδεία του Κάστρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δεν θα στείλει επίσημη αντιπροσωπεία στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ. Ωστόσο τις ΗΠΑ θα εκπροσωπήσουν ο σύμβουλος του Ομπάμα, Μπεν Ρόουντς, ο οποίος βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των μυστικών διαπραγματεύσεων που οδήγησαν στην ιστορική μερική αποκατάσταση σχέσεων, καθώς και ο Τζέφρι Ντελαουρέντις, επιτετραμμένος των ΗΠΑ στην Αβάνα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δεν θα στείλει επίσημη αντιπροσωπεία στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ. Θα παραστούν ωστόσο ο σύμβουλος του Ομπάμα, Μπεν Ρόουντς, καθώς και ο Τζέφρι Ντελαουρέντις, επιτετραμμένος των ΗΠΑ στην Αβάνα.

Ο Ρόουντς ήταν στην πρώτη γραμμή των μυστικών διαπραγματεύσεων που οδήγησαν στην ιστορική, μερική αποκατάσταση των σχέσεων των ΗΠΑ με την Κούβα, ενώ ο Ντελαουρέντις είναι επικεφαλής της νέας διπλωματικής αντιπροσωπείας της Ουάσινγκτον στην Αβάνα ως επιτετραμμένος.

Ερωτηθείς γι’ αυτήν την «μπερδεμένη» επιλογή -οι δύο αξιωματούχοι θα εκπροσωπήσουν τις ΗΠΑ αλλά δεν πρόκειται για «προεδρική αντιπροσωπεία» με την αυστηρή έννοια του όρου- ο Έρνεστ αναφέρθηκε στις «περίπλοκες» σχέσεις των δύο χωρών και ιδίως τις ανησυχίες της Ουάσινγκτον για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κούβα.

Η αμερικανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει από την Δευτέρα ότι ούτε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ούτε ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα πήγαιναν στην Κούβα για την κηδεία του πατέρα της κουβανικής επανάστασης.

Τεράστιες ουρές σχηματίζουν οι Κουβανοί για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Φιντέλ Κάστρο. Χιλιάδες πολίτες περιμένουν επί ώρες για να πουν το τελευταίο αντίο στον comandante, στο σημείο όπου ο ίδιος είχε εκφωνήσει πολλούς από τους διάσημους λόγους του.

Η σορός του Κάστρο αποτεφρώθηκε το Σάββατο και οι στάχτες του θα παραμείνουν στην πλατεία της Επανάστασης για δύο ημέρες. Το βράδυ της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί τελετή στην πλατεία της Επανάστασης, την οποία αναμένεται να παρακολουθήσουν δεκάδες χιλιάδες άτομα.

    Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

    Sports in

    Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 28-28: Σπουδαία εμφάνιση στην Ουγγαρία και τώρα όλα είναι στο χέρι του!

    Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup, καθώς ήρθε ισόπαλος 28-28 με την Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία – Σε μία εβδομάδα (27/4) η ρεβάνς στο Κλειστό της Ηλιούπολης

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Σάββατο 20 Απριλίου 2024