Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εγκώμια Σόιμπλε για τον Φιγιόν, «να μην δούμε ποτέ την Λεπέν πρόεδρο»

Εγκώμια Σόιμπλε για τον Φιγιόν, «να μην δούμε ποτέ την Λεπέν πρόεδρο»

Το οικονομικό πρόγραμμα του υποψηφίου της δεξιάς για την γαλλική προεδρία Φρανσουά Φιγιόν εξήρε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δηλώνοντας πως ελπίζει ότι η αρχηγός του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν δεν θα γίνει ποτέ πρόεδρος. Οι δημοσκοπήσεις «οδηγούν» Φιγιόν και Λεπέν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2017 στη Γαλλία.

Το οικονομικό πρόγραμμα του υποψηφίου της δεξιάς για την γαλλική προεδρία Φρανσουά Φιγιόν εξήρε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δηλώνοντας πως ελπίζει ότι η αρχηγός του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν δεν θα γίνει ποτέ πρόεδρος.

Μιλώντας σε διάσκεψη για την εξωτερική πολιτική στο Βερολίνο, ο Σόιμπλε δήλωσε πως το οικονομικό πρόγραμμα του Φιγιόν θα μπορούσε να βοηθήσει τη Γαλλία να αγγίξει τις πραγματικές δυνατότητές της.

«Για να είμαστε σαφείς, ελπίζω ότι η κ.Λεπέν δεν θα γίνει ποτέ πρόεδρος στη Γαλλία» υπογράμμισε.

Μετά την επικράτηση Φιγιόν στις προκριματικές εκλογές της περασμένης Κυριακής, τα βλέμματα στρέφονται πλέον στους Σοσιαλιστές και στο εάν ο βαθιά αντιδημοφιλής Φρανουσά Ολάντ θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τη διεκδίκηση του χρίσματος στις προκριματικές εκλογές του Ιανουαρίου -με δεδομένη και την αποφασιστικότητα του νυν πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς να θέσει υποψηφιότητα ανεξαρτήτως του τι θα πράξει τελικά ο Γάλλος πρόεδρος.

Οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν πως ουδείς υποψήφιος της Αριστεράς θα κατορθώσει να περάσει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών τον προσεχή Μάιο, γεγονός που εάν επιβεβαιωθεί οδηγεί σε μονομαχία του Φρανσουά Φιγιόν με την Μαρίν Λεπέν.

Μονομαχία που δίνει τη νίκη στον ίδιον, βάσει της εικόνας των δημοσκοπήσεων -οι οποίες εντούτοις έπεσαν έξω τόσο στην περίπτωση της ψήφου των Βρετανών υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και στην περίπτωση της νίκης-σοκ του Ντόναλντ Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η πρώτη δημοσκόπηση που ήρθε στη δημοσιότητα λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των προκριματικών εκλογών δίνει ποσοστό 67% στον Φιγιόν έναντι 33% στην Μαρίν Λεπέν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024