Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαλέπι: Συναγερμός στον ΟΗΕ, δεκάδες χιλιάδες οι εκτοπισμένοι

Χαλέπι: Συναγερμός στον ΟΗΕ, δεκάδες χιλιάδες οι εκτοπισμένοι

Έως και 16.000 είναι οι εκτοπισμένοι στο Χαλέπι εξαιτίας της επιχείρησης της συριακής κυβέρνησης σε περιοχές της πόλης που ελέγχουν αντάρτες, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ. Ο επικεφαλής του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια Στέφεν Ο' Μπράιεν προειδοποίησε ότι χιλιάδες ακόμα άνθρωποι αναμένεται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, εάν οι μάχες ενταθούν. Εν τω μεταξύ, η συριακή κυβέρνηση και οι εταίροι της επιθυμούν να ολοκληρωθεί η επιχείρηση μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων από τον Τραμπ.

Έως και 16.000 είναι οι εκτοπισμένοι στο Χαλέπι εξαιτίας της επιχείρησης της συριακής κυβέρνησης σε περιοχές της πόλης που ελέγχουν αντάρτες, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ.

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια Στέφεν Ο’ Μπράιεν προειδοποίησε ότι χιλιάδες ακόμα άνθρωποι αναμένεται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, εάν οι μάχες ενταθούν.

Ο Ο’ Μπράιεν εξέφρασε ανησυχία για το μέλλον των εκτοπισμένων.

«Η ένταση της μάχης στο έδαφος και οι χωρίς διάκριση αεροπορικοί βομβαρδισμοί των τελευταίων ημερών στο ανατολικό Χαλέπι, φέρεται να έχει σκοτώσει και τραυματίσει δεκάδες πολίτες» σημείωσε ο ίδιος. «Δεν υπάρχουν πλέον νοσοκομεία εν λειτουργία, ενώ έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα σε τρόφιμα» σημείωσε, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση.

Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ σημείωσε ότι οι χωρίς διάκριση βομβαρδισμοί των ανταρτών σε περιοχές που ελέγχει η κυβέρνηση, έχουν οδηγήσει επίσης σε θανάτους αμάχων, ενώ έχουν αφήσει πίσω τους περισσότερους από 20.000 νεκρούς τις τελευταίες εβδομάδες.

Εν τω μεταξύ, η συριακή κυβέρνηση και οι εταίροι της επιθυμούν να ολοκληρωθεί η επιχείρηση μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων από τον Τραμπ.

Νωρίτερα, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα δήλωσε ότι δεν μπορεί να προβλέψει πόσο καιρό θα μπορέσει να αντέξει το ανατολικό Χαλέπι καθώς εντείνονται οι μάχες στην περιοχή.

«Προφανώς δεν μπορώ να το αρνηθώ, πρόκειται για μια εντατικοποίηση της στρατιωτικής επιχείρησης και δεν μπορώ να προβλέψω πόσο καιρό θα αντέξει το ανατολικό Χαλέπι», είπε ο ντε Μιστούρα μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφερόμενος στις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες της πόλης που σφυροκοπούνται από τον συριακό στρατό και τους συμμάχους του.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν ή αγνοούνται έπειτα από αεροπορικές επιδρομές του συριακού στρατού στην Μπαμπ αλ Νάιραμπ στο ανατολικό Χαλέπι.

Το Παρατηρητήριο επεσήμανε ότι αεροπορικές επιδρομές, περιλαμβανομένων ρίψεων βαρελιών με εκρηκτικά, σημειώθηκαν σε πολλές συνοικίες του ανατολικού Χαλεπιού στη διάρκεια της νύχτας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024