Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τραγωδία με αεροσκάφος που μετέφερε βραζιλιάνικη ομάδα

Τραγωδία με αεροσκάφος που μετέφερε βραζιλιάνικη ομάδα

Αεροσκάφος με 81 επιβαίνοντες (72 επιβάτες και 9μελές πλήρωμα) έπεσε κοντά στο Μεντεγίν της Κολομβίας. Με το αεροπλάνο ταξίδευε και η ομάδα ποδοσφαίρου Σαπεκουένζε της Βραζιλίας. Μόνο έξι άνθρωποι επέζησαν, τρεις παίκτες, ένας δημοσιογράφος και δύο μέλη του πληρώματος. Τριήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε στη Βραζιλία.

Αεροσκάφος με 81 επιβαίνοντες (72 επιβάτες και 9μελές πλήρωμα) έπεσε κοντά στο Μεντεγίν της Κολομβίας. Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από το αεροδρόμιο Βίρου Βίρου της Βολιβίας. Μόνο έξι άνθρωποι επέζησαν, τρεις παίκτες, ένας δημοσιογράφος και δύο μέλη του πληρώματος. Βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα φαίνεται να ευθύνεται για την τραγωδία.
{{{ map }}}

Η τραγική ειρωνία της υπόθεσης: Όπως αναφέρουν ΜΜΕ, οι Αρχές στη Βραζιλία δεν επέτρεψαν το ταξίδι στην Κολομβία με πτήση τσάρτερ. Έτσι η ομάδα ταξίδεψε τσάρτερ μέχρι την Βολιβία από όπου μπήκε σε πτήση της αεροπορικής εταιρείας LAMIA.

Με το αεροπλάνο ταξίδευε και η ομάδα ποδοσφαίρου Σαπεκουένζε της Βραζιλίας, η οποία επρόκειτο να παίξει στους τελικούς του Κυπέλου Νοτίου Αμερικής με την Ατλέτικο Νασιονάλ της Κολομβίας. Συνολικά η αποστολή περιλάμβανε 42 άτομα (παίκτες, προπονητές, τεχνικό επιτελείο, δημοσιογράφοι κλπ).

* Η ομάδα ιδρύθηκε το 1973 και κατάφερε να ανέβει στην Α’ Κατηγορία το 2014. Αυτή τη στιγμή είναι στην 9η θέση της βαθμολογίας. Έδρα της είναι η πόλη Σαπεκού, στη Νότια Βραζιλία.

Τα ΜΜΕ της Κολομβίας μετέδιδαν εικόνες από τη μεταφορά των τραυματιών στα νοσοκομεία.

Δεκάδες σοροί που είχαν καλυφθεί με σεντόνια κείτονταν γύρω από τα συντρίμμια του αεροσκάφους BA 146 της βολιβιανής εταιρείας Lamia που συνετρίβη σε υψόμετρο 3.3000 μέτρων κοντά στη Λα Ουνιόν, κωμόπολη έξω από το Μεντεγίν.

Μόνο έξι άτομα επέζησαν: τρείς παίκτες, δύο μέλη του πληρώματος και ένας δημοσιογράφος που ταξίδευε με την ομάδα.

Μεταξύ των επιζώντων φαίνεται να είναι ο τερματοφύλακας της ομάδας, Τζάκσον Φόλμαν, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ο αμυντικός Αλαν Ράσελ, η σύζυγος του οποίου με ανάρτηση στο Τwitter το επιβεβαιώνει. «Ευχαριστώ τον Θεό. Ο Αλαν είναι καλά, στο νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση. Προσευχόμαστε για όλους όσους δεν έχουν ακόμα διασωθεί και δύναμη στις οικογένειες τους».

Τρίτος πάικτης που διασώθηκε ύστερα από πολύ ώρα προσπάθειας είναι ο 31χρονος αμυντικός, Έλιο Ζαμπιέρ Νέτο.

Επιζών είναι και ένα μέλος της δημοσιογραφικής αποστολής, ονόματι Ράφαελ Κορέα Γκομπάτο του Radio Οeste και ένα μέλος του πληρώματος, Χιμένα Σουάρες.

Ο έτερος τερματοφύλακας της αποστολής Ντανίλο, που ενώ αρχικά διασώθηκε, υπέκυψε αργότερα στα τραυματά του, στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Στο σημείο της τραγωδίας έσπευσαν δεκάδες ασθενοφόρα, διασώστες και συνεργεία της Πυροσβεστικής. Οι συνθήκες που επικρατούσαν ήταν εξαιρετικά δύσκολες: τσουχτερό κρύο, ομίχλη και καταρρακτώδης βροχή έκαναν ακόμα πιο δύσκολο το έργο των Αρχών.

Βίντεο από την τελευταία αναχώρηση της ομάδας. Στο check in του Σάο Πάολο με προορισμό το Ρίο Νέγκρο. Ενδιάμεσος σταθμός ήταν η Βολιβία:

Η πτήση επρόκειτο να φτάσει στο Μεντεγίν στις 4:33 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος), έχασε όμως την επαφή με τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου Ρίο Νέγκρο, λόγω προβλημάτων στα ηλεκτρονικά του συστήματα.

Μάλιστα, ο πιλότος φαίνεται να άδειασε το αεροπλάνο από καύσιμα, ώστε να αποφύγει τα χειρότερα κατά την πρόσκρουση στο έδαφος.

Κατά τραγική σύμπτωση, με το ίδιο αεροσκάφος ταξίδεψε πριν από δύο εβδομάδες η εθνική ομάδα της Αργεντινής στην Βραζιλία, όπου έχασε από την Εθνική Βραζιλίας στο πλαίσιο των προκριματικών για το Μουντιάλ της Ρωσίας. Τότε, με την εθνική της Αργεντινής ταξίδευε και ο Μέσι.

Α.Ρ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024