Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στη Βουλή «πετά το μπαλάκι» για την παραίτηση η πρόεδρος της Ν.Κορέας

Στη Βουλή «πετά το μπαλάκι» για την παραίτηση η πρόεδρος της Ν.Κορέας

Βήμα πίσω ή πολιτικό τέχνασμα; Μετά τις ογκώδεις διαδηλώσεις με αίτημα την παραίτησή της, η πρόεδρος της Νοτίου Κορέας ανακοίνωσε ότι επαφίεται στη Βουλή να αποφασίσει για το πολιτικό της μέλλον. Οι περισσότεροι στην Αντιπολίτευση βλέπουν απόπειρα αγοράς πολιτικού χρόνου.

Βήμα πίσω ή πολιτικό τέχνασμα; Μετά τις ογκώδεις διαδηλώσεις με αίτημα την παραίτησή της, η πρόεδρος της Νοτίου Κορέας, Παρκ Γιουν-Χιέ, ανακοίνωσε ότι επαφίεται στη Βουλή να αποφασίσει για το πολιτικό της μέλλον.

«Επαφίεται στο Κοινοβούλιο να αποφασίσει για το μέλλον μου, για πιθανή μείωση της θητείας μου» σημείωσε στο τηλεοπτικό της διάγγελμα.

Οι διαδηλώσεις που συγκλονίζουν από την περασμένη εβδομάδα την Σεούλ αφορούν στην επιρροή που φαίνεται να ασκεί στην πρόεδρο η Τσόι Σουν -Σιλ, παλαιά συνεργάτης και σύμβουλος.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η Τσόι Σουν -Σιλ χρησιμοποιούσε την επιρροή της στην πρόεδρο για να εξασφαλίσει κεφάλαια για τις επιχειρήσεις της. Κατηγορείται επίσης για διασπάθιση δημόσιου χρήματος.

Πάντως, η Αντιπολίτευση απέρριψε την «προσφορά» της προέδρου, θεωρώντας ότι πρόκειται για τέχνασμα ώστε να κερδίσει πολιτικό χρόνο.

«Πετά το μπαλάκι στο Κοινοβούλιο, ενώ θα μπορούσε απλά να παραιτηθεί» σχολίασε βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, για να εξηγήσει:

«Ζητά από το Κοινοβούλιο να ορίσει ημερομηνία για την παραίτησή της, όταν γνωρίζει ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μακρά συζήτηση για το πότε θα γίνουν νέες προεδρικές εκλογές και να καθυστερήσουν τα πάντα».

Πολιτικοί αναλυτές συμφωνούν ότι ουσιαστικά η πρόεδρος πετά το μπαλάκι στη Βουλή, καθιστώντας τους βουλευτές συνένοχους στην όλη διαδικασία που θα είναι μακρά και ενδεχομένως άκαρπη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024