Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα: Εργατικό δυστύχημα με πάνω από 60 νεκρούς σε σταθμό παραγωγής ενέργειας

Κίνα: Εργατικό δυστύχημα με πάνω από 60 νεκρούς σε σταθμό παραγωγής ενέργειας

Τουλάχιστον 67 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κατάρρευση υπό κατασκευή πλατφόρμας, στις εγκαταστάσεις σταθμού παραγωγής ενέργειας στην επαρχία Τσιανγκσί, στα ανατολικά της Κίνας. Δύο ακόμη εργάτες τραυματίστηκαν ενώ ένας ακόμη αγνοείται από το πιο σοβαρό εργατικό δυστύχημα τα δύο τελευταία χρόνια.

Τουλάχιστον 67 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κατάρρευση υπό κατασκευή πλατφόρμας, στις εγκαταστάσεις σταθμού παραγωγής ενέργειας στην επαρχία Τσιανγκσί, στα ανατολικά της Κίνας. Δύο ακόμη εργάτες τραυματίστηκαν ενώ ένας ακόμη αγνοείται στο πιο σοβαρό εργατικό δυστύχημα τα δύο τελευταία χρόνια.

Η πλατφόρμα κατέρρευσε περίπου στις 7 το πρωί τοπική ώρα. Οι πρώτες εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης έδειχναν έναν σωρό από μεταλλικές ράβδους, έναν γερανό που επιχειρούσε μέσα στα ερείπια και διασώστες που μετέφεραν έναν νεκρό μέσα στα ερείπια.

Αμέσως οργανώθηκε τεράστια προσπάθεια διάσωσης, καθώς αρχικά ανασύρθηκαν 40 νεκροί αλλά υπήρχε μεγάλος αριθμός αγνοουμένων. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, τουλάχιστον 70 άνθρωποι βρίσκονταν στην πλατφόρμα την ώρα του δυστυχήματος. Τα θύματα εργάζονταν σε χώρο επέκτασης της κεντρικής μονάδας, η οποία άρχισε τη λειτουργία της τον Ιούλιο του 2015, αναφέρουν οι τοπικές Αρχές.

Τα εργατικά ατυχήματα είναι συχνό φαινόμενο στα εργοστάσια της Κίνας, καθώς οι κανονισμοί ασφαλείας αγνοούνται και οι έλεγχοι είναι χαλαροί. Πριν από λίγους μήνες, το καλοκαίρι, περισσότεροι από 130 άνθρωποι εισήχθησαν στο νοσοκομείο έπειτα από διαρροή χημικών σε εργοστάσιο στην Ανατολική Κίνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024