Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με συνταγή Τραμπ η αυστριακή ακροδεξιά στη μάχη για την προεδρία

Με συνταγή Τραμπ η αυστριακή ακροδεξιά στη μάχη για την προεδρία

Ξεκινά η προεκλογική εκστρατεία στην Αυστρία για την επιλογή του νέου προέδρου της χώρας και το Κόμμα των Ελευθέρων δηλώνει ότι η νίκη Τραμπ δίνει νέα φτερά για την οριστική επικράτηση. Μάλιστα ξεκαθαρίζουν ότι αν χάσουν πάλι οριακά, θα αμφισβητήσουν το αποτέλεσμα, όπως έλεγε και ο Τραμπ.

Ενώ μόνον τρεις εβδομάδες απομένουν μέχρι την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, ημέρα που οι Αυστριακοί ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες, για τρίτη φορά μέσα σε οκτώ μήνες για να εκλέξουν πρόεδρο, ο προεκλογικός αγώνας που ξεκινά, προβλέπεται «βρώμικος», όπως τόνιζαν πολιτικοί παρατηρητές στη Βιέννη.

«Οι δύο υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν κατά νου την ευαισθητοποίηση των οπαδών τους, χωρίς την οποία δεν πρόκειται να τους φέρουν στις κάλπες, καθώς βρισκόμαστε σε περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα, με όλα όσα αυτό συνεπάγεται» επισήμανε ο γνωστός αναλυτής πολιτικών, Τόμας Χόφερ.

Όπως προσθέτει, σημαντικός παράγοντας για την κινητοποίηση των οπαδών θα είναι η εκμετάλλευση της έκβασης των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, που ευνοεί περισσότερο βέβαια τον υποψήφιο του ακροδεξιού Κόμματος των Ελευθέρων Νόρμπερτ Χόφερ.

Η επιχειρηματολογία και συνθηματολογία του Νόρμπερτ Χόφερ συμπίπτουν με εκείνες του Ντόναλντ Τραμπ, του οποίου η εκλογική νίκη δίνει επιπλέον ώθηση και ευφορία στους οπαδούς του.

Ο Χέρμπερτ Κικλ, γενικός γραμματέας των Ελευθέρων και συντονιστής του προεκλογικού αγώνα του Νόρμπερτ Χόφερ, βλέποντας από τη δική του σκοπιά την επίδραση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, κάνει παραλληλισμούς.

«Στις ΗΠΑ συγκεντρώθηκε πίσω από τον ένα υποψήφιο (Χίλαρι Κλίντον) ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο, από τα Μέσα Ενημέρωσης μέχρι τους λεγόμενους καλλιτέχνες και διανοούμενους και όσους αισθάνονται πως ανήκουν εκεί, ενώ από την άλλη υπήρχε κάποιος (Ντόναλντ Τραμπ) που μπόρεσε και συγκέντρωσε πίσω του το λαό, και αυτό θα το δούμε και στην εκλογική αναμέτρηση στην Αυστρία» σημειώνει.

Υπενθυμίζεται ότι ο β’ γύρος των αυστριακών προεδρικών εκλογών ακυρώθηκε εξ ολοκλήρου με απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου το οποίο αποδέχθηκε προσφυγή που είχε κάνει το Κόμμα των Ελευθέρων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χόφερ ηττήθηκε οριακά με ποσοστό 49,7%, έναντι 50,3% του νικητή Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, λόγω της επιστολικής ψήφου.

Εν όψει του επαναληπτικού γύρου της 4ης Δεκεμβρίου, το Κόμμα των Ελευθέρων έχει διαμηνύσει με κάθε σαφήνεια την πρόθεσή του να προσβάλει, αν κρίνει απαραίτητο, το αποτέλεσμα και αυτού του γύρου ή και άλλων γύρων, προφανώς μέχρις ότου υπάρξει ένα αποτέλεσμα αρεστό στο κόμμα.

Οι Ελεύθεροι ισχυρίζονται πως μία εκ νέου προσφυγή είναι πιθανή, αν συμβούν και πάλι παρατυπίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα, παρά το γεγονός πως στην απόφαση του το Συνταγματικό Δικαστήριο δεν διαπιστώνει απολύτως καμία περίπτωση νοθείας κατά τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024