Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανεμοστρόβιλος έξω από τη Ρώμη και δύο νεκροί, φουσκώνει ο Άρνο στη Φλωρεντία

Ανεμοστρόβιλος έξω από τη Ρώμη και δύο νεκροί, φουσκώνει ο Άρνο στη Φλωρεντία

Κύμα κακοκαιρίας έπληξε την περιφέρεια της Ρώμης, με δύο ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και τμήματα της πρωτεύουσας να αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας της ισχυρής βροχής ενώ ανεμοστρόβιλος στο Λάτσιο προκάλεσε αρκετές ζημιές. Παράλληλα, στην Τοσκάνη ο Άρνο «φουσκώνει» και η άνοδος την στάθμης του προκαλεί ανησυχία στη Φλωρεντία. Βίντεο.

Κύμα κακοκαιρίας έπληξε την περιφέρεια της Ρώμης, με δύο ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και τμήματα της πρωτεύουσας να αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας της ισχυρής βροχής ενώ ανεμοστρόβιλος στο Λάτσιο προκάλεσε αρκετές ζημιές.

Παράλληλα, στην Τοσκάνη ο Άρνο «φουσκώνει» και προκαλεί ανησυχία στη Φλωρεντία. Η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει κατά τέσσερα μέτρα -και μάλιστα στο κέντρο της Φλωρεντίας, στο σημείο των Ουφίτσι- και η εποχή είναι επικίνδυνη για την πόλη: Η μεγάλη καταστροφή με τις πλημμύρες του 1966 είχε ξεκινήσει ακριβώς τέτοιες ημέρες (επέτειος μισού αιώνα που η Φλωρεντία τίμησε την περασμένη Παρασκευή).

Στο Λάτσιο, δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους το βράδυ της Κυριακής στα προάστια της Ρώμης Τσεζάνο και Λαντίσπολι, εξαιτίας πτώσης δέντρου και κατάρρευσης κτιρίου, η οποία προκλήθηκε από ανεμοστρόβιλο.

Νεκροί είναι ένας Ινδός μετανάστης 47 ετών, ο οποίος ζούσε στο Λαντίσπολη, και ένας εβδομηντατετράχρονος, αξιωματικός εν αποστρατεία από το Τσεζάνο.

Δέκα άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά, ενώ ζημιές υπέστησαν πολλά καταστήματα στην παραθαλάσσια περιοχή της Ρώμης, εξαιτίας του ανεμοστρόβιλου και της ισχυρής νεροποντής.

Η κυκλοφορία διεκόπη προσωρινά στην περιφερειακή οδό Αουρέλια, η οποία, από την Ρώμη φτάνει μέχρι τα ιταλογαλλικά σύνορα, ενώ για δύο περίπου ώρες σταμάτησαν και οι σιδηροδρομικές συνδέσεις. Πολλά κεντρικά σημεία της Ρώμης πλημμύρισαν και κατέστη αναγκαία η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Βίντεο από τον ανεμοστρόβιλο έξω από τη Ρώμη:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024