Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν επαναλαμβάνει -ακόμη- τις επιδρομές στο Χαλέπι ο Πούτιν

Δεν επαναλαμβάνει -ακόμη- τις επιδρομές στο Χαλέπι ο Πούτιν

Στάση αναμονής τηρεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς να εγκρίνει στην παρούσα φάση αίτημα του ρωσικού Γενικού Επιτελείου για άμεση επανάληψη των αεροπορικών επιδρομών στο Χαλέπι, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο διαμηνύοντας παράλληλα πως η Ρωσία επιφυλάσσεται να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα και την ισχύ της προς υποστήριξη του συριακού στρατού. Η Ρωσία στέλνει την ίδια στιγμή για να ενωθεί με το στόλο της και καταδρομικό Smetlivy -το οποίο θα κάνει στάση στην Ελλάδα εν πλω προς τη Συρία.

Στάση αναμονής τηρεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς να εγκρίνει στην παρούσα φάση αίτημα του ρωσικού Γενικού Επιτελείου για άμεση επανάληψη των αεροπορικών επιδρομών στο Χαλέπι, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο διαμηνύοντας παράλληλα πως η Ρωσία επιφυλάσσεται να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα και την ισχύ της προς υποστήριξη του συριακού στρατού.

Η Μόσχα στέλνει την ίδια στιγμή για να ενωθεί με το στόλο της και καταδρομικό Smetlivy -το οποίο θα κάνει στάση στην Ελλάδα εν πλω προς τη Συρία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θεωρεί πως δεν είναι απαραίτητη προς το παρόν η επανάληψη των αεροπορικών επιδρομών στο Χαλέπι προκειμένου, κατά τον ίδιον, να δοθεί χρόνος στις ΗΠΑ να διαχωρίσει τις τρομοκρατικές ομάδες από την μετριοπαθή αντιπολίτευση και να επιτρέψει σε ενόπλους και αμάχους να εγκαταλείψουν το Χαλέπι.

Εντούτοις, «εφόσον καταστεί αναγκαίο, προκειμένου να μπει τέλος στις προκλητικές ενέργειες των τρομοκρατικών ομάδων, η Ρωσία επιφυλάσσεται του δικαιώματος να προσφύγει σε όλα τα μέσα που διαθέτει με στόχο να στηρίξει τις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας» πρόσθεσε ενώπιον των δημοσιογράφων ο Πεσκόφ.

«Ο πρόεδρος εκτιμά ότι είναι απαραίτητο να παραταθεί η εκεχειρία για ανθρωπιστικούς λόγους [..] για να επιτραπεί η απομάκρυνση των τραυματιών και η απόσυρση των μαχητών που θέλουν να εγκαταλείψουν την πόλη, όμως επίσης για να δοθεί η δυνατότητα στους Αμερικανούς εταίρους μας να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους και τις υποχρεώσεις τους και να διαχωρίσουν την αυτοαποκαλούμενη μετριοπαθή αντιπολίτευση από τις τρομοκρατικές οργανώσεις» συνέχισε ο ίδιος.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως Γενικό Επιτελείο ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο άδεια να επαναλάβει τις αεροπορικές επιδρομές έπειτα από τη δεκαήμερη διακοπή τους προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιθέσεις των ανταρτών εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.

Ομάδες αντικαθεστωτικών που πολεμούν κάτω από τη σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ισλαμιστικές οργανώσεις και τζιχαντιστές του πρώην Μετώπου αλ-Νόσρα εξαπέλυσαν την Παρασκευή κοινή αντεπίθεση για να σπάσουν την πολιορκία του καθεστώς Άσαντ στο ανατολικό Χαλέπι.

Εν τω μεταξύ, φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης στη Ρωσία μεταδίδουν πως αποστέλλεται και το καταδρομικό Smetlivy για να ενωθεί με τον ρωσικό στόλο έξω από τις ακτές της Συρίας στη Μεσόγειο.

Το Smetlvy απέπλευσε από το λιμάνι της Κριμαίας στη Σεβαστούπολη την Παρασκευή.

Το καταδρομικό θα κάνει πρώτα στάση στο λιμάνι του Πειραιά στο πλαίσιο εκδηλώσεων για το αφιερωματικό έτος Ελλάδας-Ρωσίας. Θα παραμείνει στο λιμάνι του Πειραιά έως τις 2 Νοεμβρίου, όπως αναφέρει το Ruptly το οποίο μετέδωσε και σχετικό βίντεο από τον απόπλου του καταδρομικού στη Σεβαστούπολη.

Ρωσικά πολεμικά πλοία του Βόρειου Στόλου και του Στόλου της Βαλτικής βρίσκονται ήδη εν πλω προς τη Συρία.

Ναυαρχίδα του στόλου είναι το μοναδικό αεροπλανοφόρο της Ρωσίας «Ναύαρχος Κουζνέτζοφ», το οποίο μεταφέρει μαχητικά αεροσκάφη, καθώς και το σοβιετικής εποχής πυρηνοκίνητο καταδρομικό «Μέγας Πέτρος» (Pyotr Velikiy) και πλοία υποστήριξης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Στη «χρυσή βίβλο» της UEFA o Ολυμπιακός!

Η ομάδα του Πειραιά φιγουράρει πια δίπλα στα μεγαθήρια της Ευρώπης μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ των Νέων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024