Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία και Συρία προς ΗΠΑ: Στέλνετε τους τζιχαντιστές από τη Μοσούλη στη Ράκα

Ρωσία και Συρία προς ΗΠΑ: Στέλνετε τους τζιχαντιστές από τη Μοσούλη στη Ράκα

Ενστάσεις για αλλαγή συσχετισμών στη Συρία από την επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης εκφράζει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον Σύρο ομόλογό του Ουαλίντ αλ-Μουάλεμ να συμπληρώνει πως ο υπό τις ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός ενθαρρύνει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να μετακινηθούν από τη Μοσούλη στη Ράκα. Οι δηλώσεις έγιναν κατόπιν συνάντησης Λαβρόφ, Μουάλεμ και του Ιρανού ΥΠΕΞ Μοχαμάντ αλ-Τζαρίφ στη Μόσχα.

Ενστάσεις για αλλαγή συσχετισμών στη Συρία από την επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης εκφράζει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον Σύρο ομόλογό του Ουαλίντ αλ-Μουάλεμ να συμπληρώνει πως ο υπό τις ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός ενθαρρύνει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να μετακινηθούν από τη Μοσούλη στη Ράκα.

Οι δηλώσεις έγιναν κατόπιν συνάντησης Λαβρόφ, Μουάλεμ και του Ιρανού ΥΠΕΞ Μοχαμάντ αλ-Τζαρίφ στη Μόσχα.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι εν εξελίξει επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης στο βόρειο Ιράκ μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ισορροπία δυνάμεων στη Συρία.

Υπερθεματίζοντας ο Σύρος ομόλογός του Ουαλίντ αλ Μουάλεμ δήλωσε πως η δυτική συμμαχία θέλει τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να μεταφερθούν από τη Μοσούλη στη Ράκα, ντε φάκτο πρωτεύουσα της σουνιτικής τζιχαντιστικής οργάνωσης στη Συρία.

Ο Λαβρόφ δήλωσε ακόμη πως για τη Συρία χρειάζεται ένα Σχέδιο Μάρσαλ, ανάλογο με εκείνο που οι δυτικές δυνάμεις είχαν συμφωνήσει να θέσουν σε εφαρμογή για να βοηθήσουν την μεταπολεμική Γερμανία.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Λαβρόφ ανέφερε πως οι κυρώσεις κατά της Συρίας πλήττουν κατά κύριο λόγο τους αμάχους στη χώρα και υπογράμμισε πως δεν υπάρχει εναλλακτική στην πολιτική λύση του εμφυλίου πολέμου.

Ο ίδιος υποστήριξε επίσης πως ο κατηγορίες ότι βρίσκεται η Ρωσία πίσω από τους βομβαρδισμούς στο σχολείο της Ιντλίμπ αποτελούν παραπληροφόρηση, και δήλωσε επίσης πως κατά το τελευταίο δεκαήμερο οι αεροπορικές δυνάμεις της χώρας του δεν έχουν πραγματοποιήσει καμία επιδρομή στο Χαλέπι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024