Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πούτιν: Οι ΗΠΑ δεν είναι «Μπανανία» και το... ψυχογράφημα Τραμπ

Πούτιν: Οι ΗΠΑ δεν είναι «Μπανανία» και το… ψυχογράφημα Τραμπ

«Υστερία» διαγιγνώσκει ο Βλαντιμίρ Πούτιν πίσω από τις κατηγορίες για ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις και «εύνοια» προς τον Τραμπ. «Οι ΗΠΑ είναι μια μεγάλη δύναμη, δεν είναι Μπανανία» λέει απορρίπτοντας τα περί απόπειρας του Κρεμλίνου να επηρεάσει το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών. Προχωρώντας πάντως σε «ψυχογράφημα» του Ντόναλντ Τραμπ, ο Πούτιν λέει ότι ο βαλλόμενος από παντού υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών έχει εξεζητημένη συμπεριφορά, αλλά με λόγο: «Επέλεξε μία μέθοδο για να αγγίξει τις καρδιές των ψηφοφόρων»...

«Υστερία» διαγιγνώσκει ο Βλαντιμίρ Πούτιν πίσω από τις κατηγορίες για ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις και «εύνοια» προς τον Τραμπ. «Οι ΗΠΑ είναι μια μεγάλη δύναμη, δεν είναι Μπανανία» λέει απορρίπτοντας τα περί απόπειρας του Κρεμλίνου να επηρεάσει το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών.

Προχωρώντας πάντως σε «ψυχογράφημα» του Ντόναλντ Τραμπ, ο Ρώσος πρόεδρος λέει ότι ο βαλλόμενος από παντού υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών έχει εξεζητημένη συμπεριφορά επειδή αντιπροσωπεύει τους απλούς ψηφοφόρους και θέλει να περάσει το μήνυμά του.

«Επέλεξε μία μέθοδο για να αγγίξει τις καρδιές των ψηφοφόρων» υποστήριξε ο Πούτιν σε ομιλία που εκφώνησε στο Σότσι με επίκεντρο τις διεθνείς σχέσεις. «Συμπεριφέρεται με υπερβολή, φυσικά, αυτό το βλέπουμε. Όμως πιστεύω ότι υπάρχει λόγος γι’ αυτό» απεφάνθη.

Ο ίδιος απέδωσε σε «υστερία» τις κατηγορίες ότι η Ρωσία επιδιώκει να επηρεάσει την έκβαση της αμερικανικής κάλπης της 8ης Νοεμβρίου στηρίζοντας τον Ντόναλντ Τραμπ σε βάρος της Χίλαρι Κλίντον.

Στην ίδια ομιλία ο Πούτιν ανέφερε Ρωσία δεν σχεδιάζει να επιτεθεί σε καμία άλλη χώρα. Η στρατιωτική απειλή που συνιστά η Ρωσία μεγαλοποιείται για να δικαιολογήσει τις στρατιωτικές δαπάνες, είπε.

«Οι φανταστικές, μυθικές απειλές, όπως η διαβόητη στρατιωτική απειλή εκ μέρους της Ρωσίας, επαναλαμβάνονται στερεότυπα. Μάλιστα, είναι μια επικερδής δραστηριότητα: μπορείς έτσι να ξεζουμίζεις τον αμυντικό προϋπολογισμό στη χώρα σου, να στρατολογείς συμμάχους προς το συμφέρον μιας υπερδύναμης» υποστήριξε.

Ο Πούτιν έφερε ως παράδειγμα τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ως θεσμό που έχει πέσει θύμα εξαναγκασμού για να υπηρετεί τα συμφέροντα της εξωτερικής πολιτικής ενός κράτους. «Ως αποτέλεσμα, αυτό το σημαντικό όργανο λειτουργεί από κεκτημένη ταχύτητα» συνέχισε.

«Μεταξύ των μυθικών, επινοημένων προβλημάτων και ανησυχιών είναι και η υστερία -γιατί δεν μπορώ να την χαρακτηρίσω αλλιώς- που αναπτύσσεται στις ΗΠΑ γύρω από τις προεδρικές εκλογές» προσέθεσε αναφερόμενος στους ισχυρισμούς για κυβερνοεπιθέσεις εκ μέρους της Ρωσίας και για την «εύνοια» που δείχνει η Μόσχα στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ.

«Πιστεύει κανείς σοβαρά ότι η Ρωσία μπορεί να επηρεάσει την επιλογή του αμερικανικού λαού;» τόνισε.

«Οι ΗΠΑ είναι μια μεγάλη δύναμη, δεν είναι Μπανανία» συνέχισε, απορρίπτοντας τις κατηγορίες σε βάρος της Ρωσίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Sputnik

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024