Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύγκρουση συριακών δυνάμεων με αντάρτες τουρκικής στήριξης ανεβάζει το θερμόμετρο

Σύγκρουση συριακών δυνάμεων με αντάρτες τουρκικής στήριξης ανεβάζει το θερμόμετρο

Ελικόπτερο που θεωρείται ότι ανήκει στον συριακό στρατό έριξε βόμβες-βαρέλια εναντίον ομάδας ανταρτών που υποστηρίζεται από την Τουρκία, ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός. Η Άγκυρα αντιδρά λέγοντας πως η Δαμασκός «συνεχίζει να βομβαρδίζει αντάρτες αντί για τζιχαντιστές» και διαμηνύει πως η «Ασπίδα του Ευφράτη» μπορεί να φτάσει μέχρι το συριακό Αλ Μπαμπ -ενώ αναφορές από τις δυνάμεις που υποστηρίζουν τον ΆΣαντ προειδοποιούν την Τουρκία εναντίον κινήσεων προς την περιοχή του Χαλεπίου.

Ελικόπτερο που θεωρείται ότι ανήκει στον συριακό στρατό έριξε βόμβες-βαρέλια εναντίον ομάδας ανταρτών που υποστηρίζεται από την Τουρκία, ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός.

Η Άγκυρα αντιδρά λέγοντας πως η Δαμασκός «συνεχίζει να βομβαρδίζει αντάρτες αντί για τζιχαντιστές» και διαμηνύει πως η «Ασπίδα του Ευφράτη» μπορεί να φτάσει μέχρι το συριακό Αλ Μπαμπ -ενώ αναφορές από τις δυνάμεις που υποστηρίζουν τον ΆΣαντ προειδοποιούν την Τουρκία εναντίον κινήσεων προς την περιοχή του Χαλεπίου.

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε την Τετάρτη πως την προηγούμενη ημέρα ελικόπτερο «που εκτιμάται ότι ανήκε στις δυνάμεις του καθεστώτος» βομβάρδισε τους αντάρτες σε ένα χωριό κοντά στην πόλη Άχταριν, 5 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Νταμπίκ.

Το Νταπίκ ήταν υπό τον έλεγχο της τζιχαντιστικής ISIS, που μερικές εβδομάδες προηγουμένως είχε περάσει στον έλεγχο των ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία. .

Δύο αντάρτες σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο συριακός στρατός δεν έχει κάνει προς το παρόν κανένα σχόλιο, αν και την προηγούμενη εβδομάδα είχε ανακοινώσει ότι η παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στο συριακό έδαφος αποτελεί «επικίνδυνη κλιμάκωση και κατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Συρίας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024