Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Διορθώνει» ο πρόεδρος των Φιλιππίνων τα περί διαζυγίου με τις ΗΠΑ

«Διορθώνει» ο πρόεδρος των Φιλιππίνων τα περί διαζυγίου με τις ΗΠΑ

H επίσκεψή μου στην Κίνα αφορούσε οικονομικά θέματα, δήλωσε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει ανησυχία στις ΗΠΑ σχετικά με το μέλλον των σχέσεων Μανίλας-Ουάσινγκτον.

H επίσκεψή μου στην Κίνα αφορούσε οικονομικά θέματα, δήλωσε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει ανησυχία στις ΗΠΑ σχετικά με το μέλλον των σχέσεων Μανίλας-Ουάσινγκτον.

«Όπως γνωρίζετε επισκέφθηκα την Κίνα. Και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η επίσκεψη αφορούσε οικονομικά θέματα και όχι στρατιωτικά. Δεν μιλήσαμε για συμμαχίες» δήλωσε σε Ιάπωνες επιχειρηματίες.

Συμπλήρωσε ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί να μπει σε αντιπαράθεση με «φίλους και γείτονες», αλλά «ήρθε επιτέλους η ώρα ένας πρόεδρος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μιλήσει με αξιοπρέπεια εκ μέρους του λαού του».

Την περασμένη εβδομάδα ο Ντουτέρτε βρέθηκε στο Πεκίνο από όπου προκάλεσε ταραχή με τις δηλώσεις του. Είπε ότι η χώρα του θα πάρει διαζύγιο από τις ΗΠΑ, ενισχύοντας παράλληλα τις σχέσεις με το Πεκίνο.

Τα λόγια του έφεραν σε δύσκολη θέση ακόμα και μέλη της κυβέρνησής του, τα οποία προσπάθησαν να εξηγήσουν και να διευκρινίσουν τις δηλώσεις του.

Στη Μανίλα βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να κρατήσει ζωντανές τις διμερείς σχέσεις.

Ο Ντάνιελ Ράσελ συναντήθηκε με τον τον ΥΠΕΞ Περφέκτο Γιασάι, για να δηλώσει στη συνέχεια ότι οι «ΗΠΑ παραμένουν σταθερός και αξιόπιστος εταίρος των Φιλιππίνων».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024