Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Για έγκλημα πολέμου κάνει λόγο η Μόσχα μετά τον βομβαρδισμό στο Κιρκούκ

Για έγκλημα πολέμου κάνει λόγο η Μόσχα μετά τον βομβαρδισμό στο Κιρκούκ

Έπειτα από το θάνατο πολλών αμάχων στις αεροπορικές επιδρομές κοντά στην πόλη Κιρκούκ, ο ρωσικός στρατός κατηγόρησε τον Σάββατο τον διεθνή συνασπισμό του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ για «εγκλήματα πολέμου» στο Ιράκ.

Έπειτα από τον θάνατο δεκάδων αμάχων στις αεροπορικές επιδρομές κοντά στην πόλη Κιρκούκ, ο ρωσικός στρατός κατηγόρησε τον Σάββατο τον διεθνή συνασπισμό του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ για «εγκλήματα πολέμου» στο Ιράκ.

Ο εκπρόσωπος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ, κατήγγειλε με ανακοίνωσή του την επιδρομή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην πόλη Ντακούκ, κοντά στο Κιρκούκ, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να σκοτωθούν «δεκάδες άμαχοι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδί.

«Έχουμε παρατηρήσει κατ’ επανάληψη ότι τέτοιου είδους φονικά πλήγματα (…) που φέρουν όλες τις ενδείξεις εγκλημάτων πολέμου, έχουν γίνει πρακτικά καθημερινή ρουτίνα για την αεροπορία του διεθνούς συνασπισμού» δήλωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, οι άνθρωποι που συμμετείχαν σε μια νεκρώσιμη πομπή θεωρήθηκαν λανθασμένα τρομοκράτες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περίπου 20 άνθρωποι και να τραυματιστούν 45.

Ο Κονασένκοφ υποστήριξε ότι το αεροπορικό πλήγμα καταγράφηκε από ρωσικά αναγνωριστικά μέσα, σε μια περιοχή όπου δεν υπάρχουν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Το τελευταίο 24ωρο ο διεθνής συνασπισμός έχει πραγματοποιήσει 19 αεροπορικά πλήγματα στο Ιράκ, πρόσθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Sputnik

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024