Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνελήφθη 19χρονος για το ύποπτο δέμα στο μετρό του Λονδίνου

Συνελήφθη 19χρονος για το ύποπτο δέμα στο μετρό του Λονδίνου

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι συνελήφθη ένας νεαρός μετά τον εντοπισμό ενός «ύποπτου» δέματος στο μετρό του Λονδίνου, στον σταθμό North Greenwich, την Πέμπτη. Ο νεαρός φέρεται ότι σχεδίαζε τρομοκρατικές ενέργειες στη Βρετανία, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου. Τα μέτρα ασφαλείας ενισχύει το Λονδίνο.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι συνελήφθη ένας νεαρός μετά τον εντοπισμό ενός «ύποπτου» δέματος στο μετρό του Λονδίνου, στον σταθμό North Greenwich, την Πέμπτη.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου ακινητοποίησης κατά την επιχείρηση για τη σύλληψη του 19χρονου υπόπτου, στο βόρειο Λονδίνο.

Ο νεαρός φέρεται ότι σχεδίαζε τρομοκρατικές ενέργειες στη Βρετανία, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζονται τα κίνητρα του 19χρονου, όμως σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί αναζητούν τυχόν συνεργούς του.

Το ύποπτο αντικείμενο, το οποίο ακόμη εξετάζεται στα εργαστήρια της αστυνομίας, βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης μέσα σε συρμό στον σταθμό North Greenwich, κοντά στο επιχειρηματικό κέντρο του Λονδίνου, Canary Wharf. Ο σταθμός εκκενώθηκε και πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν το αντικείμενο με ελεγχόμενη έκρηξη.

Από τον σταθμό North Greenwich υπάρχει πρόσβαση στην αίθουσα συναυλιών Ο2 Arena, χωρητικότητας 20.000 θεατών, όπου το βράδυ της Πέμπτης ήταν προγραμματισμένη μια εμφάνιση του καναδικού ροκ συγκροτήματος Nickelback.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανέφερε ότι μετά το επεισόδιο θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας, ακόμη και με περιπολίες ενόπλων αστυνομικών, στους διαμετακομιστικούς κόμβους και τα μέσα μεταφοράς, προκειμένου οι αρχές να καθησυχάσουν τους πολίτες για την ασφάλειά τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024