Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ομπάμα στο πλευρό Ρέντσι για οικονομική ανάπτυξη και το δημοψήφισμα

Ομπάμα στο πλευρό Ρέντσι για οικονομική ανάπτυξη και το δημοψήφισμα

«Ψήφο εμπιστοσύνης» από τον Μπαράκ Ομπάμα πήρε ο Ματέο Ρέντσι στον Λευκό Οίκο τόσο ως προς την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη έναντι των πολιτικών λιτότητας, όσο και για το δημοψήφισμα για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο Ιταλός πρωθυπουργός. Υπάρχει σύνδεση μεταξύ της οικονομικής στασιμότητας και του λαϊκισμού που αναδύεται στην Ευρώπη, είπε ο Ομπάμα, ενώ υπογράμμισε ότι ο Ρέντσι θα πρέπει να παραμείνει στην πρωθυπουργία ανεξαρτήτως της έκβασης του δημοψηφίσματος της 4ης Δεκεμβρίου.

«Ψήφο εμπιστοσύνης» από τον Μπαράκ Ομπάμα πήρε ο Ματέο Ρέντσι στον Λευκό Οίκο τόσο ως προς την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη έναντι των πολιτικών λιτότητας, όσο και για το δημοψήφισμα για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Υπάρχει σύνδεση μεταξύ της οικονομικής στασιμότητας και του λαϊκισμού που αναδύεται στην Ευρώπη, είπε ο Ομπάμα, ενώ υπογράμμισε ότι ο Ρέντσι θα πρέπει να παραμείνει στην πρωθυπουργία ανεξαρτήτως της έκβασης του δημοψηφίσματος στην Ιταλία.

«Στο οικονομικό πεδίο, συμφωνήσαμε ότι το επίκεντρο πρέπει να παραμείνει στην ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ευημερία» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Ματέο Ρέντσι μετά τις συνομιλίες τους στον Λευκό Οίκο.

Ο Ομπάμα επικρότησε τις προτεινόμενες οικονομικές μεταρρυθμίσεις Ρέντσι και δήλωσε επίσης ότι υποστηρίζει τις «σωστές» προσπάθειες εκσυγχρονισμού των πολιτικών θεσμών στην Ιταλία, επισημαίνοντας πως θα βοηθήσει την Ιταλία και την επιτάχυνση οικονομικών αλλαγών.

O Ματέο Ρέντσι από την πλευρά του υπεραμύνθηκε της εκστρατείας του στο δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος, σημειώνοντας ότι η μεταρρύθμιση του κράτους που προτείνει θα μειώσει τη γραφειοκρατία, θα προσφέρει περισσότερη πολιτική σταθερότητα και θα συμβάλλει η Ευρώπη να γίνει ισχυρότερη.

«Θα κάνω ό,τι μπορώ» προκειμένου το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 4ης Δεκεμβρίου να είναι θετικό, είπε ο Ρέντσι μιλώντας στα ιταλικά στον Λευκό Οίκο. Η μεταρρύθμιση του κράτους «είναι κάτι το οποίο θα απλοποιήσει τα πράγματα στη χώρα μας», συμπλήρωσε.

Αλλά ακόμη και σε περίπτωση που η αναθεώρηση δεν εγκριθεί δεν θα πρόκειται για μια «μείζονα καταστροφή» για την Ιταλία, συνέχισε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, που εξήγησε ότι στόχος του είναι να υπάρξει περισσότερη κυβερνητική σταθερότητα σε μια χώρα που έχει γνωρίσει 60 κυβερνήσεις μετά το 1946.

Ο ίδιος επισήμανε επίσης πως η Ιταλία συνεχίζει να υποστηρίζει τον συνασπισμό, ο οποίος μάχεται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Στο ζήτημα αυτό «οι ιταλικοί στόχοι συμφωνούν με τους αμερικανικούς στόχους. Για αυτό έχουμε δεσμευθεί να εργαστούμε μαζί με τον διεθνή συνασπισμό, ξεκινώντας από το Ιράκ, στη Μοσούλη, όπου ιταλικά στρατεύματα υποστηρίζουν μια επιχείρηση για να σωθεί το φράγμα της Μοσούλης» ανέφερε.

Η Ιταλία έχει δώσει στις ΗΠΑ τη δυνατότητα να διεξάγουν επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους από την αεροπορική βάση Σιγκονέλα της Ιταλίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024