Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκοψαν το Ίντερνετ στον Άσανζ μετά τις αποκαλύψεις για την Κλίντον

Έκοψαν το Ίντερνετ στον Άσανζ μετά τις αποκαλύψεις για την Κλίντον

Ο ιστότοπος αποκαλύψεων Wikileaks ανακοίνωσε ότι η πρόσβαση του Τζούλιαν Άσανζ στο Διαδίκτυο έχει διακοπεί από την κυβέρνηση του Ισημερινού. Ο Άσανζ έχει καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, αφότου βρετανικό δικαστήριο αποφάσισε την απέλασή του στη Σουηδία.

Ο ιστότοπος αποκαλύψεων Wikileaks ανακοίνωσε ότι η πρόσβαση του Τζούλιαν Άσανζ στο Διαδίκτυο έχει διακοπεί από την κυβέρνηση του Ισημερινού.

Ο Άσανζέχει καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου του δόθηκε άσυλο, το 2012, αφότου βρετανικό δικαστήριο αποφάσισε την απέλασή του στη Σουηδία για να αντιμετωπίσει δίκη με κατηγορίες σεξουαλικών επιθέσεων κατά δύο γυναικών.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το Εκουαδόρ διέκοψε την πρόσβαση του Άσανζστο Διαδίκτυο το Σάββατο, σε μικρό χρονικό διάστημα από τη δημοσίευση των ομιλιών της Κλίντον στην Goldman Sachs» ανακοίνωσε το Wikileaks.

Στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Twitter, το Wikileaks πρόσθεσε ότι «έχουμε ενεργοποιήσει τα αναγκαία εναλλακτικά σχέδια».

Άτομα με στενή σχέση με τον ιστότοπο των αποκαλύψεων είπαν ότι ο ίδιος ο Άσανζ ασχολείται κυρίως με τις αναρτήσεις του Wikileaks στο Twitter.

Η κυβέρνηση του Ισημερινού δεν έκανε δηλώσεις για το θέμα, αλλά ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας είπε ότι ο Άσανζπαραμένει υπό την προστασία της κυβέρνησής του.

Μέχρι και 50.000 ηλεκτρονικά μηνύματα

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος και της αμερικανικής κυβέρνησης έχουν κατηγορήσει τη ρωσική κυβέρνηση, καθώς και «τα πλέον ανώτατα στελέχη» της κυβέρνησης, για καμπάνια κυβερνοεπιθέσεων εναντίον οργανώσεων του Δημοκρατικού Κόμματος, πριν τις προεδρικές εκλογές στις 8 Νοεμβρίου.

Ο ιστότοπος είναι από τους κυριότερους ιστότοπους που αναρτούν και προωθούν υλικό που έχει κλαπεί από το Δημοκρατικό Κόμμα μέσω χάκινγκ. Ενώ αρνείται κάθε ανάμειξη σε ρωσική επιχείρηση χακαρίσματος, ο Άσανζαρνείται επίσης να αποκαλύψει τις πηγές του αναρτημένου υλικού των Δημοκρατικών.

Πηγές προσκείμενες και στο κόμμα και στον ιστότοπο πιστεύουν ότι το Wikileaks έχει αποκτήσει μέχρι και 50.000 emails που έχουν κλαπεί από τους προσωπικούς λογαριασμούς του Τζον Ποντέστα, του πρώην συμβούλου του Λευκού Οίκου, ο οποίος ηγείται τώρα της προεδρικής καμπάνιας της Κλίντον.

Παρά τα παράπονα του Άσαντζ ότι δεν έχει πρόσβαση στο Ίντερνετ, ο ιστότοπός του ανάρτησε τη Δευτέρα το απόγευμα «νέα σοδειά» μηνυμάτων του Ποντέστα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024