Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρόουζ Γκοτμέλερ: Το Νο. 2 του ΝΑΤΟ είναι για πρώτη φορά γυναίκα

Ρόουζ Γκοτμέλερ: Το Νο. 2 του ΝΑΤΟ είναι για πρώτη φορά γυναίκα

Η Αμερικανίδα Ρόουζ Γκοτμέλερ, αξιωματούχος με μεγάλη εμπειρία στις σχέσεις με τη Ρωσία, είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει καθήκοντα αναπληρώτριας γενικής γραμματέως του ΝΑΤΟ. Η Ρόουζ Γκοτμέλερ εξειδικεύεται στις σχέσεις με τη Ρωσία, καθώς υπήρξε επικεφαλής διαπραγματεύτρια της συνθήκης START με τη Μόσχα για τη μείωση του αριθμού των στρατηγικών όπλων.

Η Αμερικανίδα Ρόουζ Γκοτμέλερ, αξιωματούχος με μεγάλη εμπειρία στις σχέσεις με τη Ρωσία, ανέλαβε στις Βρυξέλλες καθήκοντα αναπληρώτριας γενικής γραμματέως του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε η Συμμαχία. Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που διορίζεται σε αυτή την θέση.

Η Ρόουζ Γκοτμέλερ διαδέχεται έναν άλλο υψηλόβαθμο Αμερικανό διπλωμάτη, που μιλάει επίσης άπταιστα Ρωσικά, τον Αλεξάντρ Βερσμπόου, ο οποίος βρισκόταν στην συγκεκριμένη θέση από τον Φεβρουάριο του 2012.

Είναι η δεύτερη φορά που ένας Αμερικανός διορίζεται Νο. 2 στο ΝΑΤΟ.

Η Ρόουζ Γκοτμέλερ υπήρξε σύμβουλος του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι, ενώ διετέλεσε επίσης υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδια για τον έλεγχο των εξοπλισμών και της διεθνούς ασφάλειας.

Εξειδικεύεται στις σχέσεις με τη Ρωσία, καθώς υπήρξε επικεφαλής διαπραγματεύτρια της Συνθήκης START με τη Μόσχα για τη μείωση του αριθμού των στρατηγικών όπλων.

Όταν η Γκοτμέλερ είχε προταθεί τον Μάρτιο από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για την θέση της αναπληρώτριας γγ του ΝΑΤΟ, Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές είχαν κατηγορήσει τον επικεφαλής του αμερικανικού κράτους ότι είναι υπερβολικά ελαστικός με τη Ρωσία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024