Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Trump TV» στην Αμερική μετά τις προεδρικές εκλογές;

«Trump TV» στην Αμερική μετά τις προεδρικές εκλογές;

Έχοντας πολλάκις διαμαρτυρηθεί ότι το... «άστρο» του ωφελεί τα τηλεοπτικά δίκτυα και όχι τον ίδιο προσωπικά, ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται να επιδιώκει τη δημιουργία τηλεοπτικού δικτύου μετά τις προεδρικές κάλπες του Νοεμβρίου. Οι Financial Times αναφέρουν ότι ο γαμπρός του, Τζάρεντ Κούσνερ, προσέγγισε ανεπίσημα το τελευταίο διάστημα μεγάλη επενδυτική τράπεζα εξειδικευμένη σε επιχειρηματικές συμφωνίες στον χώρο των μέσων ενημέρωσης.

Έχοντας πολλάκις διαμαρτυρηθεί ότι το… «άστρο» του ωφελεί τα τηλεοπτικά δίκτυα και όχι τον ίδιο προσωπικά, ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται να επιδιώκει τη δημιουργία τηλεοπτικού δικτύου μετά τις προεδρικές κάλπες του Νοεμβρίου.

Οι Financial Times γράφουν τη Δευτέρα ότι ο γαμπρός και σύμβουλος του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, ήλθε σε επαφή με μεγάλη επενδυτική τράπεζα εξειδικευμένη σε επιχειρηματικές συμφωνίες στον χώρο των μέσων ενημέρωσης.

Ο Κούσνερ, σύζυγος της Ιβάνκα Τραμπ, προσέγγισε ανεπίσημα τον διευθύνοντα σύμβουλο της LionTree Άριε Μπούρκοφ προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με το ενδεχόμενο δημιουργίας του τηλεοπτικού δικτύου Trump TV μετά τις εκλογές, αναφέρουν οι FT επικαλούμενοι.

Η επικοινωνία με τον Μπούρκοφ, έναν από τους κορυφαίους συμβούλους στην βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης, έγινε το διάστημα των τελευταίων δύο μηνών, γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη τρία πρόσωπα με γνώση του θέματος.

Η συνομιλία μεταξύ των δύο ήταν σύντομη και δεν υπήρξαν περαιτέρω εξελίξεις έκτοτε, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι ο Τζάρεντ Κούσνερ προσέγγισε ανεπίσημα την LionTree, η οποία δεν ήθελε να αναμειχθεί σε σχέδιο δημιουργίας τηλεοπτικού δικτύου μετά την 8η Νοεμβρίου και έκτοτε δεν υπήρξαν άλλες επαφές.

Πολλοί θεωρούν ότι μπαίνοντας στον χώρο των μίντια ο Τραμπ θέλει να «κεφαλαιοποιήσει» τη δημοτικότητά του στρέφοντας στο Trump TV το πλήθος υποστηρικτών του.

Κάποιοι άλλοι λένε πως η εκστρατεία του μπορεί εν μέρει να είχε ως κίνητρο τη δημιουργία μιντιακής αυτοκρατορίας.

Ο ίδιος είχε αναφέρει (με όποια βαρύτητα έχει η όποια δήλωσή του) στην εφημερίδα Washington Post τον περασμένο μήνα ότι δεν έχει «κανένα ενδιαφέρον να ιδρύσει μια εταιρεία μέσων ενημέρωσης» και ότι οι πληροφορίες βάσει των οποίων ο ίδιος φερόταν να το σκέφτεται ήταν «μια ψευδής φήμη».

Ο Κούσνερ, ο ιδιοκτήτης της εβδομαδιαίας εφημερίδας New York Observer, είναι παντρεμένος με την κόρη του Ντόναλντ Τραμπ Ιβάνκα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024