Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Κατάπαυση πυρός στο Χαλέπι για οκτώ ώρες την Πέμπτη

Ρωσία: Κατάπαυση πυρός στο Χαλέπι για οκτώ ώρες την Πέμπτη

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι ρωσικές και συριακές δυνάμεις θα σταματήσουν τις επιθέσεις στο Χαλέπι για οκτώ ώρες την Πέμπτη, προκειμένου να εγκαταλείψουν την πόλη πολίτες και αντάρτες, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. Το χρονικό διάστημα δεν είναι αρκετό για να φθάσει ανθρωπιστική βοήθεια, τονίζει ο ΟΗΕ.

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι ρωσικές και συριακές δυνάμεις θα σταματήσουν τις επιθέσεις στο Χαλέπι για οκτώ ώρες την Πέμπτη, προκειμένου να εγκαταλείψουν την πόλη πολίτες και αντάρτες, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

«Στις 20 Οκτωβρίου από τις 8:00 (τοπική ώρα) έως τις 16:00, ανθρωπιστική παύση πυρός θα εφαρμοστεί στην περιοχή του Χαλεπιού. Σε αυτό το διάστημα, η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας και οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις θα σταματήσουν τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και τη χρήση άλλων όπλων» τόνισε αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Η οκτάωρη παύση των βομβαρδισμών στο Χαλέπι είναι ένα «θετικό» βήμα, όμως δεν είναι αρκετά μεγάλη ώστε να προλάβουν να παραδοθούν στους κατοίκους της πολιορκημένης πόλης εφόδια, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών Στεφάν Ντουζαρίτς.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος, θα χρειαζόταν περισσότερος χρόνος προκειμένου να φτάσουν τα φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες του Χαλεπιού. Στον τομέα αυτό, που βομβαρδίζεται αδιάκοπα από τα τέλη Σεπτεμβρίου, κατοικούν 250.000 άνθρωποι.

«Κάθε παύση των εχθροπραξιών είναι θετική για τον πληθυσμό […] αλλά χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να θέσουμε σε λειτουργία τον ανθρωπιστικό μηχανισμό» προσέθεσε, υπενθυμίζοντας ότι ο ΟΗΕ ζητά κατάπαυση του πυρός για τουλάχιστον 48 ώρες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024