Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Τερέζα Μέι υποβαθμίζει την εσωκομματική κόντρα για το Brexit

Η Τερέζα Μέι υποβαθμίζει την εσωκομματική κόντρα για το Brexit

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι εξέφρασε την προθυμία της να ακούσει τις «διαφορετικές απόψεις» των υπουργών της πριν από τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, είπε η εκπρόσωπός της, εν μέσω δημοσιευμάτων που αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ εξετάζει το ενδεχόμενο παραίτησης, καθώς στηρίζει ένα «βελούδινο διαζύγιο» με την ΕΕ. Πηγή του υπουργείου Οικονομικών διέψευσε, πάντως, τις φήμες.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι εξέφρασε την προθυμία της να ακούσει τις «διαφορετικές απόψεις» των υπουργών της πριν από τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, είπε η εκπρόσωπός της, εν μέσω δημοσιευμάτων που αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ εξετάζει το ενδεχόμενο παραίτησης, καθώς στηρίζει ένα «βελούδινο διαζύγιο» με την ΕΕ.

Ο Χάμοντ έχει δεχθεί επικρίσεις από υπουργούς της κυβέρνησης που τάσσονται υπέρ του Brexit.

Εσωκομματικές εντάσεις φαίνεται ότι επικρατούν στο στρατόπεδο των Τόρις, σχετικά με τη στάση που επιθυμεί να κρατήσει η Βρετανία απέναντι στον περιορισμό της μετανάστευσης και την ελεύθερη μετακίνηση των ευρωπαίων πολιτών.

Η Μέι τάσσεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ενιαία αγορά, αλλά επιθυμεί περιορισμό της ελεύθερης μετακίνησης, κάτι που η Γερμανία έχει απορρίψει.

Πηγή του υπουργικού συμβουλίου ανέφερε ότι ο Χάμοντ έχει επηρεαστεί από τα στελέχη του υπουργείου του που θεωρούν «καταστροφική την ψήφο για έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ», αναφέρει η Telegraph.

«Η πρωθυπουργός έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον υπουργό και στη δουλειά που αυτός κάνει» σημείωσε η εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι.

«Η πρωθυπουργός θέλει να εξασφαλίσει ότι είμαστε προετοιμασμένοι για τις διαπραγματεύσεις και να επιτύχει την καλύτερη συμφωνία για την Βρετανία» πρόσθεσε η εκπρόσωπος. «Η πρωθυπουργός θέλει να προετοιμαστεί πλήρως για τις διαπραγματεύσεις. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ακούσει τις διαφορετικές απόψεις των υπουργών, των υπηρεσιών, των ενδιαφερόμενων μερών. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι θα συνεργαστούμε για ένα επιτυχημένο Brexit».

Από την πλευρά της, πηγή του υπουργείου Οικονομικών, χαρακτήρισε τις φήμες περί παραίτησης του Χάμοντ ως «εντελώς αναληθείς».

Εν τω μεταξύ, ο Γενικός Εισαγγελέας της Βρετανίας είπε ότι η χώρα δεν μπορεί να ανατρέψει την απόφαση για έξοδο από την ΕΕ μετά την έναρξη της επίσημης διαδικασίας και την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισσαβόνας.

Μιλώντας στο Ανώτατο Δικαστήριο τη Δευτέρα, ο Τζέρεμι Ράιτ σημείωσε: «Δεν υποστηρίζουμε ότι το Άρθρο 50 μπορεί να ανατραπεί και θέλουμε το δικαστήριο να προχωρήσει γνωρίζοντας ότι η ενεργοποίησή του είναι μη αναστρέψιμη διαδικασία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024